25 Σεπ 2012

Προχωράει η μελέτη κατασκευής του μουσείου της Περαχώρας


Για το μουσείο της Περαχώρας έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες κατά το παρελθόν. Τελευταίο καλό νέο ήταν η εξασφάλιση χρημάτων απο την Περιφέρεια ώστε να γίνει η απαιτούμενη μελέτη κατασκευής του μουσείου, που μετά τον σεισμό του 1981 καταστράφηκε το κτίριο όπου στεγαζόταν.
Σήμερα  είχαν συνάντηση με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού....
και Αθλητισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού και την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κα Λία Μενδώνη,  ο Βουλευτής της ΝΔ Κορινθίας Χρίστος Δήμας, μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον Δήμαρχου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστα Λογοθέτη και το Διοικητικό Συμβούλιο των φίλων Μουσείου Περαχώρας κ. Σωτήρη Πρωτοπαππά, κ. Γιάννη Καραπανάγο και τον κ. Κώστα Παπαδημητρίου. Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν πολύ σημαντικό μιας και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες μελέτη για την κατασκεύη του Μουσείου. Ο κ. Δήμας για το συγκεκριμένο θέμα έχει καταθέσει και επίσημη ερώτηση στο Υπουργείο.
Ο κ. Τζαβάρας και η κα Μενδώνη ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα των Κορινθίων  για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας τονίζοντας πως θα προχωρήσουν στην μελέτη κατασκευής του κτηρίου του Μουσείου.