18 Σεπ 2012

Στήριξη στο κοινωνικό παντοπωλείο - Βοήθεια εδώ και τώρα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη


Στα πλαίσια της Κοινωνικής του πολιτικής, ο Δήμος Κορινθίων, την δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνει η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης, προσπαθεί να στηρίξει  τις  οικονομικά ασθενέστερες  οικογενειες  καθώς κι εκείνες  που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Με την σύσταση....
και λειτουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Κορινθίων επιδιώκεται από το δήμο μας, η τοπική παρέμβαση στην παροχή ειδών σίτισης καθώς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους άπορους κατοίκους.
Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχονται, τρόφιμα (κυρίως  μη ευπαθή προϊόντα) είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, βιβλία, παιχνίδια κλπ σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες λαμβάνοντας υπόψη και κοινωνικά κριτήρια. Ειδικότερα στα παραπάνω περιλαμβάνονται τρόφιμα όπως γάλα εβαπορέ, ρύζι, ζυμαρικά, αλεύρι, όσπρια, λάδι, ζάχαρη, καφές, παιδικές κρέμες κ.λ.π., βασικά είδη καθαριότητας όπως χαρτικά, απορρυπαντικά, βασικά είδη περιποίησης όπως βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα κ.α, καθώς επίσης σχολικές τσάντες, σχολικά βοηθήματα, ηλεκτρικά είδη όπως σόμπες κλπ.
Τα παρεχόμενα είδη θα προέρχονται από δωρεές και χορηγίες και εφόσον διαπιστώνεται ανεπάρκεια ειδών οι ανάγκες θα καλύπτονται από το Δήμο.

Γι αυτόν τον λόγο καλούνται οι σύλλογοι γονέων και κηδεμών των σχολείων του νομού να :

1.    Ενημερώσουν τα μέλη των συλλόγων τους για την έναρξη και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κορινθίων.
2.    Ενημερώσουν τις  οικογένειες που τυχόν γνωρίζουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξυπηρέτησης των βασικών αναγκών τους.