16 Σεπ 2012

Αιχμηρός στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


Αιχμηρός και χωρίς υπεκφυγές, σκλήρυνε τη στάση του και όξυνε την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ...


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στους δημοσιογράφους.

«Η δική μας διακυβέρνηση ανατροπής και αλλαγής δε θα είναι μία διακυβέρνηση που θα έχει στρωμένα ροδοπέταλα. Θα έχει συγκρούσεις. Καταθέτουμε ένα πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα».

 «Να διαπιστωθεί : ποιοι είναι αυτοί που τα φάγανε μαζί; Αυτό που ο κόσμος απαιτεί είναι δικαιοσύνη. Να σταματήσει αυτό το καθεστώς ατιμωρησίας στην ελληνική πολιτική και οικονομική ζωή»

«Αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα, δεν πρόκειται να υπάρξει δίκαιο φορολογικό σύστημα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι και κοινοβουλευτικός και κινηματικός. Και μέσα στη Βουλή, στους θεσμούς και μέσα στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και πρέπει να εκπροσωπήσει την ανάγκη της κοινωνίας να επιβιώσει. Μας έχει λάχει αυτή η μεγάλη ιστορική ευθύνη. Και στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής αντίστασης και μέσα στους θεσμούς».

«Από αυτό εδώ το βήμα, ο σημερινός πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε πέρυσι για τον ΟΠΑΠ είχε πει ότι όταν πουλάς μία τέτοια κερδοφόρα επιχείρηση δεν είναι πώληση είναι χάρισμα. Εμείς έχουμε καθήκον να ελέγξουμε τη νομιμότητα και να διασφαλίσουμε το  δημόσιο συμφέρον. Αλήθεια, όταν μιλάμε για οργανισμούς στρατηγικής σημασίας, όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, εμείς δεν μπορούμε να έχουμε μία περισσή ελαφρότητα. Αυτό το πλιάτσικο στο δημόσιο πλούτο, εμείς δε θα το επιτρέψουμε. Δε θέλουμε λεηλασία, θέλουμε επενδύσεις. Αν κάποιοι προχωρήσουν στη λεηλασία, θα μας βρουν απέναντι»

«Θέλανε να μας πείσουν, ότι το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της χώρας ήταν το υψηλό εργασιακό κόστος. Στο Κονγκό, γίνονται επενδύσεις. Αν εδώ θέλουμε να προσελκύσουμε τέτοιου είδους επενδύσεις, αφού διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις και καταργηθεί η περιβαλλοντική νομοθεσία, τότε να λείπει το βύσσινο. Εμείς δε θέλουμε η χώρα μας να γίνει Κονγκό, ούτε Νιγηρία»

«Η νομιμότητα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα. Το λαθρεμπόριο στα καύσιμα είναι ένα πρόσφατο παράδειγμα παραοικονομίας. Ποια είναι η πολιτική βούληση να προστατευθεί ο πολίτης; Πριν φτάσουμε στο μικροπωλητή που προσπαθεί να επιβιώσει, να δούμε τι κρύβεται από πίσω, ποιοι είναι αυτοί που κερδίζουν τεράστια ποσά μέσα από αυτήν την παράνομη δραστηριότητα. Εμείς θα εφαρμόσουμε τη νομιμότητα, αλλά πρωτίστως θα συγκρουστούμε με τα μεγάλα συμφέροντα που κερδοσκοπούν».

«Στην Αργεντινή το ΔΝΤ με τις πολιτικές που επέβαλε και με την κυβέρνηση Ντε Λα Ρούα, που ήταν πρόθυμη να τις εφαρμόσει ,οδηγήθηκαν στη γενικευμένη καταστροφή. Αν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις, ο Ντε Λα Ρούα είναι ο Σαμαράς, γιατί αυτός είναι πρόθυμος να εφαρμόσει τις πολιτικές του ΔΝΤ»

Για τη Χρυσή Αυγή: «Αυτή η οργάνωση που η δράση της βρίσκεται έξω από τα όρια της νομιμότητας δεν είναι μία τυχαία οργάνωση, είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Ο φόβος μας είναι ότι πίσω από τη δράση αυτή μπορεί να κρύβονται και σχέδια αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος και της δημοκρατίας».

Σίμος Κεδίκογλου: Εκτός πραγματικότητας

Σχολιάζοντας την παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα για απουσία σχεδίου και προγράμματος.

«Μέσα από έναν κυκεώνα στόχων, αρχών και πόλων με συμπλέγματα, ο κ. Τσίπρας επιθυμεί τη νεκρανάσταση του κρατισμού, υιοθετώντας συντεχνιακές λογικές». Παράλληλα, ο Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε, πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «εκτός πραγματικότητας».

«Φλερτάροντας συνεχώς με τη χρεοκοπία ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά συνεπής υπηρέτης του λόμπι της δραχμής και όσων κρύβονται πίσω του. Δεν οργανώνει την ανατροπή, όπως διατείνεται, αλλά την καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά.

ΚΚΕ: Κυβερνώσα αριστερά

«Οι θέσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ αποτελούν αποσπάσματα από αντίστοιχες ομιλίες των Γ. Παπανδρέου πριν το 2009 και του Αντ. Σαμαρά, την περίοδο που παρίστανε τον αντιμνημονιακό, διανθισμένες με κούφιες αριστερές και πατριωτικές κορώνες. Όπως και οι προηγούμενοι, πρότεινε ξανά το άλλο μείγμα διαχείρισης και διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ, που αποδείχτηκε, ότι για το λαό φέρνει μόνο μνημόνια και εξαθλίωση» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη.

«Ο ΣΕΒ, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η ΕΕ πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την ταχύτατη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στη βολική και χρήσιμη γι' αυτούς κυβερνώσα αριστερά. Οι ριζοσπάστες αριστεροί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, γιατί αυτό που δεν χρειάζεται τώρα ο λαός είναι νέα εξαπάτηση, νέα απογοήτευση» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.


ΠΗΓΗ: tvxs.gr