17 Σεπ 2012

Δώστε εδώ και τώρα αγώνα για την Κόρινθο και την Κορινθία ! Έρχονται κι άλλα δύσκολα!Της Τζένης Σουκαρά


Απο το πρωί έγινε γνωστή κι έχει καταγραφεί στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, η μετάθεση (δυσμενής) του Ταξίαρχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας κ. Τσουραπά στην Δυτική Ελλάδα ,διότι σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε να υπογράψει την παραλαβή του 6ου ΣΠ ....

Στην σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο επιμελητήριο με θέμα το Κέντρο Προσωρινής Κράτησης λαθρομεταναστών ,ο κ. Τσουραπάς είχε εκφράσει τους προβληματισμούς του για την εξέλιξη και είχε διατυπώσει τις ανησυχίες του για την ασφάλεια των Κορινθίων πολιτών. 
Μετά απο αυτήν την είδηση, μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε το Κέντρο Προσωρινής Κράτησης. 

Όλα τα άλλα όμως μετά και απο αυτήν  την είδηση, δημιουργούν μεγαλύτερη οργή και αγανάκτηση.
Δημιουργεί αγανάκτηση η μέχρι σήμερα "εκκωφαντική " σιωπή των τριών κοινοβουλευτικών μας εκπροσ΄ωπων της ΝΔ .
Μέχρι σήμερα δεν έχουν εκφράσει έστω κι εγγράφως την δυσαρέσκεια τους για το γεγονός πως δεν έχουν κατορθώσει να δουν τον Υπουργό. Πως δεν ενημερώθηκαν για την επίσκεψή του. 
Ο Ταξίαρχος Τσουραπάς όρθωσε το ανάστημά του, μπροστά σ' αυτήν την τραγική εξέλιξη για τον τόπο  και δεν ήταν Κορίνθιος..
Οι τρεις βουλευτές μας είναι εκλεγμένοι απο τον Κορινθιακό λαό. Κι όσο σιωπούν τόσο θα απαξιώνονται και αυτό θα αποβεί εις βάρος της Κορινθίας. 

Έρχονται δύσκολες ημέρες για την Κορινθία. Το έχουμε ξαναγράψει. 
Εκτός απο την δίνη της κρίσης, στην οποία και η Κορινθιακή κοινωνία βρίσκεται, έρχονται θέματα που θα καθορίσουν το μέλλον μας και την μοίρα μας. 
Το λιμάνι είναι ένα απο αυτά. 
Κι επειδή το γνωρίζουν όλοι (πρώτο το jenny's World έβγαλε την είδηση απο το ΔΣ Κορίνθου ) εύχομαι να γίνονται ήδη κάποιες ενέργειες προς την κατεύθυνση που έχουν συμφωνήσει όλοι οι φορείς της Κορίνθου. 
Κι αν υπάρχουν νέα δεδομένα τότε να σπεύσουν όλοι μαζί  να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο. 
Αυτό το μέτωπο θα υποδηλώνει τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, με την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. 
Δεν θα σημαίνει πως τα κάναμε "πλακάκια" καισιωπούμε συνομωτικά , όπως στην υπόθεση του στρατόπεδου. 
Σε αυτόν τον αγώνα χρειάζονται όλοι. 
Κι ας μην σπεύσουν πάλι οι επίδοξοι υποψήφιοι δήμαρχοι να βηματίσουν πρώτοι! Είναι μακριά οι εκλογές. 
Θέλουμε τίμιο, κοινό βηματισμό!
Δεν θα παίξει κανείς έτσι με το μέλλον της Κορίνθου και της Κορινθίας. Ούτε η Κορινθιακή κοινωνία θα "καταπιεί "έτσι αγγόγυστα ένα Κέντρο λαθρομεταναστών κι ένα λιμάνι Κερατσίνι!
Οι εποχές άλλαξαν! Δεν ξεχνάμε! Όπως κάποιοι υπολογίζουν! Όποιος είναι ειλικρινής με την κοινωνία, η κοινωνία θα τον ακολουθήσει ακόμα και στις αλήθειες που δεν αγαπά να ζήσει. 

Αρκεί να δώσει τον αγώνα, την μάχη! 
Και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς! Γιατί απλούστατα διαπιστώθηκε περίτρανα το τραγικό πολιτικό  έλλειμμα στην παρούσα χρονική συγκυρία .
Αποδείχθηκε επίσης πως με παλαιοκομματικούς ακροβατισμούς και τερτίπια παλιά δεν διασκεδάζονται οι εντυπώσεις. 

Ας προσέξουν οι παντός είδους ταγοί γιατί "έχουν γνώση οι φύλακες"!
Δωστε όλοι, παλαιοί και νέοι αγώνα για το νομό , για την Κόρινθο! Το κοντερ μηδένισε!