17 Σεπ 2012

Π. Μπεγλίτης : " Δεν θα γίνει η Κορινθία η χαβούζα της Πελοποννήσου - "Δεν έχει φωνή η Κορινθία"! "


"Άστραψε" και βρόντηξε ο Μπεγλίτης στο θέμα του 6ου ΣΠ το οποίο μετατράπηκε σε Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών, χθες σε συνέντευξη του, στο Νίκο Νικολόπουλο και στον τηλεοπτικό σταθμό Ηλέκτρα.
Ο πρώην υπουργός μίλησε σκληρά για τον τρόπο που ελήφθη η απόφαση, για την επικίνδυνη απαξίωση των βουλευτών...
της ΝΔ απο τα στελέχη του κομματος τους, αλλά και για το ποιοι ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα του ιστορικού στρατοπέδου. 

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός είπε τα εξής:
…. «Θα πρέπει να πω ξεκάθαρα πως συμφωνώ με τα Κέντρα Προσωρινής Κράτησης, ως προσωρινό μέτρο, μέχρι να φύγουν από την Ελλάδα οι λαθρομετανάστες. Ο τρόπος, όμως, που χειρίζεται το θέμα  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να στέλνει στην αγκαλιά της ακροδεξιάς ανασφαλείς και ανήσυχους πολίτες ..
Δεν θα διαφωνούσα ακόμα και στην Κορινθία να ψάξουμε να βρούμε, με την σύμφωνη γνώμη της  Περιφέρειας  και των  φορέων  της Τ.Α. , έναν χώρο για να φτιάξουμε εκεί ένα κέντρο Προσωρινής Κράτησης λαθρομεταναστών.
Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί, υπό την βασική προυπόθεση, ότι αυτό θα γίνει σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.

Δεν θα γίνει η Κορινθία η χαβούζα της Πελοποννήσου.
Δεύτερη προυπόθεση, να γίνει διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να μην υπάρξουν αυτές οι μεγάλες αντιρρήσεις ,αυτή η ανασφάλεια των πολιτών.
Αλλιώς, στέλνουμε τους φοβισμένους πολίτες στην αγκαλιά της ακροδεξιάς. Η πολιτική ατζέντα φτιάχνεται πλέον από την ακροδεξιά λόγω των αποφάσεων του κ. Δένδια.
Και του το είπα! Δεν μπορεί να λαμβάνονται οι αποφάσεις του έτσι!  Εν κρυπτώ, αιφνιδιαστικά και με αυταρχικό τρόπο. Να εισβάλεις,  δηλαδή, στον αστικό ιστό μιας πόλης που έχει ένα στρατόπεδο και να φτιάχνεις Κέντρο Υποδοχής λαθρομεταναστών.
Εύχομαι να μην υπάρξει κάποιο περιστατικό αρνητικό, εγκληματικού χαραχτήρα, στην Κόρινθο από τους λαθρομετανάστες μέσα στο στρατόπεδο.
Διότι το στρατόπεδο δεν πληροί προυποθέσεις ασφαλείας για ένα τέτοιο Κέντρο Φύλαξης


 Για την απόφαση του ,ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας ,να κλείσει το 6ο ΣΠ και να παραδοθεί στην Αυτοδιοίκηση



… « Όταν ελάμβανα αυτήν την απόφαση υλοποιούσα τις αποφάσεις του ΔΣ Κορινθίων.
Έκανα πράξη, ως βουλευτής Κορινθίας και ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, αυτήν την ομόφωνη απόφαση. Για να δοθεί όραμα, ελπίδα ,αναπτυξιακή δυναμική και ώθηση στον τόπο μας.
Και όχι να εγκλωβιστεί μια ολόκληρη πόλη, η πρωτεύουσα του νομού, στα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας Κορινθίων που επέμεναν να παραμείνει το 6ο ΣΠ.
Δεν πρόλαβα για την τελική υπογραφή. Την ΚΥΑ των Υπουργών Άμυνας και Οικονομικών, για να παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία ,στην Περιφέρεια, σύμφωνα με το νόμο που εμείς φτιάξαμε με τον Ευ. Βενιζέλο. Ήλθε η κυβέρνηση Παπαδήμου, άλλαξε ηγεσία το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σήμερα θα είχαν ξεκινήσει οι εργασίες στο στρατόπεδο για την δημιουργία ενός σύγχρονου διοικητικού κέντρου.
Θα είχε παραχωρηθεί στην Περιφέρεια και στην Τ.Α..Θα  γινόταν δουλειά για τον δήμο, την Αστυνομική Διεύθυνση ,την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Πανεπιστήμιο.
Στο σχεδιασμό υπήρχαν χώροι πρασίνου, έργα για αθλοπαιδιές.
Οι ευθύνες για το σημερινό κατάντημα του 6ου ΣΠ, το οποίο κατέληξε να γίνει Κέντρο Προσωρινής Κράτησης λαθρομεταναστών, μετά το ξανάνοιγμά του από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ,έχουν ονοματεπώνυμο.
Οι ευθύνες ανήκουν στον βουλευτή Κ. Κόλλια , στον κ. Β. Νανόπουλο  και στην πλειοψηφία του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κορινθίας.»


Για την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδια στο Κέντρο Προσωρινής Κράτησης λαθρομεταναστών στην Κόρινθο.


…. «Ως Κορίνθιος πολιτικός, ως Κορίνθιος πολίτης, αισθάνομαι ανησυχία και προβληματισμό για τις εξελίξεις στη Κορινθία.
Βλέπουμε σήμερα να απαξιώνονται οι τρεις βουλευτές της ΝΔ .
Εάν γνώριζαν  για την μετατροπή του 6ου ΣΠ σε  Κέντρο Υποδοχής λαθρομεταναστών, τότε κορόιδεψαν τον Κορινθιακό λαό κι αυτό οι Κορίνθιοι δεν πρέπει να το ξεχάσουν.
Εάν δεν τον γνώριζαν  πάλι ανησυχώ. Οι ευθύνες τους είναι το ίδιο μεγάλες, γιατί δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.
Δεν τους υπολογίζουν τα ίδια τα στελέχη του κόμματός τους.
Είναι δυνατόν, με τρεις βουλευτές και με πολλά δυναμικά στελέχη  η  ΝΔ στην Κορινθία, να μην μπορούν να κλείσουν ραντεβού με τον κ. Δενδια;  
Υπάρχει πρόβλημα! Τους απαξιώνουν! Για αυτόν τον λόγο  εξέφραζα την αγωνία μου προεκλογικά και κάποιοι έσπευσαν να διαπιστώσουν πως ο Μπεγλίτης  τα λέει αυτά για να βγει και πάλι βουλευτής.
Ανησυχούσα για την εκπροσώπηση των τοπικών συμφερόντων της Κορινθίας στην Βουλή.
Και σας ερωτώ χωρίς καμία σεμνοτυφία: Θα γινόντουσαν  αυτά που έγιναν τώρα εν αγνοία βουλευτών, εάν ήμουν στην βουλή;
Θα ερχόταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να περιοδεύσει στο Κέντρο προσωρινής Φύλαξης λαθρομεταναστών, ερήμην των βουλευτών και των εκπροσώπων της Τ.Α.; Δεν υπήρχε καμία περίπτωση.
Δεν υπάρχει η δυνατή φωνή της Κορινθίας, των προηγούμενων ετών . Δεν υπάρχει εκείνο το ειδικό πολιτικό βάρος .Δεν υπάρχει πολιτική εκπροσώπηση αξιόπιστη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που να μπορεί με σθένος να υπερασπιστεί τα Κορινθιακά συμφέροντα.


Όσο δεν υπάρχει αξιόπιστη πολιτική παρουσία ,πολιτική φωνή ,σκληρή αντιπαράθεση από τους τρεις βουλευτές της ΝΔ, τόσο  φοβούμαι  πως θα πραγματωθεί η ρήση «ουδέν  μονιμότερο του προσωρινού» για το Κέντρο Προσωρινής Κράτησης λαθρομεταναστών.