12 Σεπ 2012

Τίτλοι τέλους σήμερα για το 6ο ΣΠ και επισήμως! Της Τζένης Σουκαρά


Το ιστορικό 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου υποστέλλει αυτή την ώρα την σημαία του και την  δύναμή του. 80 περίπου αξιωματικοί και οπλίτες, αναχωρούν για την Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι όπου - προσωρινά τουλάχιστον - θα είναι η νέα έδρα του Συντάγματος...


Από σήμερα αλλάζει και η ιστορία της πόλης μας, αλλάζει η προοπτική  και η φυσιογνωμία της.

Πολλοί ευελπιστούσαμε σε μια άλλη, σύγχρονη, αναπτυγμένη, ανθρώπινη Κόρινθο.
Ονειρευόμασταν μια πόλη ζωντανή, νοικοκυρεμένη, όμορφη.
Μέσα σ' αυτά τα σχέδια ήταν το 6ο ΣΠ.
 Όχι πλεον σαν κέντρο νεοσυλλέκτων, που ταυτιζόταν   με μια περίοδο παρακμής. Ευελπιστούσαμε απο  το 6ο ΣΠ να γινόταν η απαρχή της νέας εξευρωπαισμένης πορείας της Κορίνθου.
Δυστυχώς, αυτό πολεμήθηκε λυσσαλέα, απο διάφορα συμφέροντα που προσπάθησαν να διαιωνίσουν αυτήν την παρωχημένη, παρηκμασμένη ντόπια κουλτούρα της πόλης.  
Κι έτσι φτάσαμε εδώ!  

Στην πρωτοβουλία των Δένδια - Παναγιωτόπουλου να καταργήσουν το στρατόπεδο, να "φυτέψουν", με συνοπτικές διαδικασίες, το  Κέντρο Υποδοχής παράνομων μεταναστών, που πολύ σύντομα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα φιλοξενεί 2500-3000 μετανάστες!

Ποια πόλη μπορεί να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον της, όταν στα σπλάχνα της έχουν φυλακίσει λαθραίες ψυχές σε συρματοπλέγματα ;

Ποια πόλη μπορεί να λέγεται ανθρώπινη, όταν ισορροπεί ανάμεσα στον τρόμο και στην τρομολαγνεία;
Ποια πόλη μπορεί να νιώσει ελεύθερη  φυλακίζοντας την αμφιλεγόμενη ηρεμία των κατοίκων της μέσα σε συρματοπλέγματα;   
 
Καμία.



Εχω την αίσθηση, πως, με  αυτήν  την  αλήθεια, τα πλάνα, οι μακέτες, τα σχέδια όλων των επίδοξων υποψηφίων δημάρχων έχουν πλέον ξεπεραστεί. 

Κι αν κάτι, κάποιος, δεν αλλάξει αυτήν την απόφαση, προβλέπω να γίνουμε μάρτυρες άσχημων γεγονότων.
Το απεύχομαι.

Οι μέρες περνούν, για να υπογραμμίσουν το μέγεθος της πολιτικής μετριότητας, της απραξίας που αυτήν την στιγμή μας εκπροσωπεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Τους άκουσε άραγε κανείς;