27 Ιουλ 2012

Παράταση ως το 2016 ζήτησε ο Βενιζέλος από τρόικα


Παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2016 ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι νωρίτερα συναντήθηκαν με τον...
πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε, ότι «η επιμήκυνση του προγράμματος είναι αναγκαία, ώστε η μετάβαση από τα δημοσιονομικά ελλείμματα σε πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και σταθερά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, να επιτευχθεί με ομαλό και αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς να ανατροφοδοτείται η ύφεση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «η συζήτηση εστιάστηκε στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012, στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων (δημόσια διοίκηση, φορολογική διοίκηση, Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, δικαστικό σύστημα, άνοιγμα επαγγελμάτων), στην προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων (χωρίς η αλλαγή στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να μειώσει τους υφιστάμενους ρυθμούς) και στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης και ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος».

Τέλος, σημειώνεται, ότι «συζητήθηκε επίσης το χρονοδιάγραμμα των επαφών με την τρόικα, καθώς, όπως είναι προφανές, η Ελλάδα μετέχει και σε επαφές που γίνονται σε υψηλό πολιτικό επίπεδο μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης».

Νωρίτερα οι επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό. Στη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία της υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος και το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες παραμένει «ανοιχτό».
 
Το πακέτο των 11.5 δις συζητήθηκε χτες, Πέμπτη, στη συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας. Οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συναντηθούν ξανά το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα υλοποιηθούν εντός του έτους, καθώς και για τον σχεδιασμό των περικοπών ύψους 11,5 δισ. τη διετία 2013-2014.


ΠΗΓΗ: tvxs.gr