8 Ιουν 2012

Βενιζέλος: Ανάγκη για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης

  
Την ανάγκη να συγκροτηθεί διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ. Ευ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι κανένα κόμμα, που πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό και στη Δημοκρατία, δεν πρέπει να...
μείνει έξω από την κρίσιμη επόμενη μέρα για τη χώρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους πολίτες να σταθμίσουν την ψήφο τους, να σπάσουν το τεχνητό δίπολο και να ψηφίσουν το ΠαΣοΚ ως τον τρίτο πόλο.

Εξηγώντας τα περί διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης ο κ. Βενιζέλος είπε: 

«Για μένα το τελικό κριτήριο είναι, πώς η χώρα θα διαμορφώσει μια εθνική στρατηγική, θα διαπραγματευθεί στην Ευρώπη και διεθνώς, θα φτάσει σε μια λύση η οποία θα είναι ασφαλής και θα προσφέρει στον πολίτη κάτι καλύτερο και όχι κάτι χειρότερο σε σχέση με αυτά που έχει, περισσότερη ασφάλεια, μεγαλύτερη προοπτική, καλύτερο εισόδημα.

» Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει και οι άλλοι από έξω να θεωρούν ότι διαπραγματεύονται και συμφωνούν με μια χώρα η οποία εκπροσωπείται νομίμως, εκπροσωπείται κανονικά, εκπροσωπείται από όλες τις δυνάμεις που επηρεάζουν την εθνική πορεία.

» Άρα δε μπορεί να είναι έξω από αυτή την ευθύνη, για παράδειγμα ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λέω ότι αναγκαστικά ένα από τα δυο αυτά κόμματα θα είναι πρώτο, θα δούμε τι θα πει ο ελληνικός λαός. Δημοσκοπήσεις ξέρουμε. Αλλά πάντως κανένα κόμμα που πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό, στη δημοκρατία και εκπροσωπεί τμήμα του ελληνικού λαού δε μπορεί να είναι έξω από αυτή την ευθύνη. Διότι δε θα μας αφήσουν και οι άλλοι να έχουμε αυτή την πολυτέλεια».


Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στη διαδικασία ανασυγκρότησης του ΠαΣοΚ, αναγνωρίζοντας ότι οι πολίτες καταψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι μετακινήθηκε σε μια δεξιά πολιτική.

Υπενθύμισε, όμως, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου συναλλασσόταν με μία Ευρώπη βαθιά συντηρητική, ούτε καν νεοφιλελεύθερη, μονεταριστική.

«Ήμασταν υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε για το καλό της χώρας με μία συντηρητική δεξιά Ευρώπη στην πλειοψηφία και οι επιλογές που έγιναν, δεν είναι επιλογές που απηχούσαν τη δική μας αντίληψη, αλλά το έσχατο σημείο συμβιβασμού σε μία σκληρή διαπραγμάτευση».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βενιζέλος είπε, ότι εκπροσωπεί τη χειρότερη εκδοχή του παλιού ΠαΣοΚ, μια εκδοχή που δεν έχει καμία επαφή με τη σημερινή Ελλάδα και τις ανάγκες της.

«Δεν μιλάω για τον απλό ψηφοφόρο, μιλάω για συντεχνιακά δίκτυα, μιλάω για συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι οποίες στην πραγματικότητα θέλουν να ανακόψουν οποιαδήποτε αλλαγή η οποία ανοίγει ευκαιρίες για νέους ανθρώπους και για την οικονομία, ευκαιρίες δικαιοσύνης κι έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό».


ΠΗΓΗ: tovima.gr