14 Ιουν 2012

Β. Ρέστης προς ΣΥΡΙΖΑ: Αν με βρεις, φορολόγησέ με!


Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με τη στάση των Ελλήνων εφοπλιστών, ως προς την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ να τους φορολογήσει.

Ούτε λίγο ούτε πολύ το αμερικανικό πρακτορείο υποστηρίζει, ότι οι εφοπλιστές ετοιμάζονται να...

 
εγκαταλείψουν τη χώρα, σε περίπτωση που μια αριστερή κυβέρνηση προσπαθήσει να επιβάλλει φόρους, θέτοντας επίσης σε κίνδυνο 60.000 θέσεις εργασίας.

«Οι περίπου 762 πλοιοκτήτες στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρου επί των κερδών τους, που έρχονται στη χώρα, σύμφωνα με νόμο που ισχύει από το 1967. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που αντιτίθεται στους όρους της διεθνούς διάσωσης και φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις να διεκδικεί την πρώτη θέση την 17η Ιουνίου, λέει ότι θέλει να καταργήσει αυτή τη φοροαπαλλαγή» σημειώνει το Bloomberg.

Το εντυπωσιακό είναι, ότι το πρακτορείο φιλοξενεί και δηλώσεις του Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος ευθαρσώς δηλώνει, ότι δεν θα φορολογηθεί και προκαλεί, μάλιστα, να τον βρουν.

«Δεν μπορείς να πιέζεις και να εμποδίζεις έναν άνθρωπο που ασχολείται με το διεθνές ναυτικό εμπόριο και να λες «θα σε φορολογήσω». Ναι, σίγουρα. Βρες με πρώτα» λέει ο κ. Ρέστης που ελέγχει ένα στόλο 200 και άνω πλοίων.

Η αντιμετώπιση από τους εφοπλιστές και η δήλωση Ρέστη προκαλούν αρνητικές εντυπώσεις, καθώς ο ίδιος δεν είναι απλώς εφοπλιστής, αλλά έχει ισχυρή παρουσία στα ΜΜΕ και στον τουρισμό της χώρας.


ΠΗΓΗ: epikaira.gr