14 Ιουν 2012

Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακυρώσει το μνημόνιο


Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση με μια λαθεμένη γραμμή και στην οποία δεν θα εμπιστεύεται αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, θα σήμαινε ακύρωση του ιστορικού του ρόλου, ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που...
παραχώρησε στον Περισσό. 

Εκτίμησε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ακυρώσει το μνημόνιο και ότι τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι μπλόφα

Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση με λαθεμένη γραμμή, στην οποία δεν θα εμπιστεύεται αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, και η οποία δεν θα μπορεί να λύσει προβλήματα, σημαίνει ακύρωση του ιστορικού του ρόλου και της ιστορικής του ευθύνης, που θα την ασκήσει μέσα στο λαϊκό κίνημα, ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Περισσό και υπογραμμίζοντας ότι «στο επόμενο διάστημα το κέντρο των εξελίξεων θα είναι ο λαός.»

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι οι αγώνες είναι μονοπώλιο του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, το κίνημα, ωστόσο, είναι αναντίστοιχο της επίθεσης που δέχθηκε, οι τόποι δουλειάς πρέπει να αναδειχθούν σε κύρια μέτωπα της πάλης, και ο λαός να γνωρίζει ότι αν δεν έχει την εξουσία στα χέρια του, καμία κυβέρνηση δεν θα τον σώσει», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Το ΚΚΕ έχει βαθιές και ουσιαστικές διαφορές με τα άλλα κόμματα και δεν υπάρχει επιθυμία του κόμματος για διάλογο και συμμετοχή σε κυβέρνηση, είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την πείρα του, «αδέσμευτο και με λυμένα τα χέρια από συμμετοχή σε κυβερνήσεις», ώστε το λαϊκό κίνημα να τα «βγάλει πέρα και στην "ανηφόρα" και στην "κατηφόρα"»

Η κ. Παπαρήγα είπε, ότι τα περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ή/και την ΕΕ δεν είναι «μπλόφα» και ότι αν συμβεί θα «γίνει με όρους πτώχευσης».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στη συζήτηση που θα γίνει στην ΕΕ για συγκέντρωση εξουσιών στην Κομισιόν και τόνισε, ότι όταν μια κυβέρνηση εκχωρήσει αυτά που συζητούνται, τότε «στο εσωτερικό θα εντείνει τον αυταρχισμό».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ακυβερνησίας είπε, ότι τα διάφορα κόμματα βάζουν ως όριο τα προγράμματά τους και πρόσθεσε ότι από την στιγμή που συμφωνούν στον άξονα ΕΕ-ΝΑΤΟ-κεφάλαιο-επενδύσεις, «μπορούν να βάλουν νερό στο κρασί τους».

Η κ. Παπαρήγα δεν απέκλεισε «το στοιχείο του παιγνίου σε δευτερεύοντα ζητήματα», εκτός «αν τους "μαζέψουν" από την αμερικάνικη πρεσβεία, την Κομισιόν κλπ».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εκτίμησε, ότι μια κυβέρνηση ΝΔ που θα ενσπείρει την τρομοκρατία και τον φόβο, θα έχει λιγότερη πίστωση χρόνου, ενώ μια κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα έχει μεγαλύτερη πίστωση χρόνου, ωστόσο θα απογοητεύσει περισσότερο τον λαό γιατί «σε αυτήν έχουν επενδυθεί περισσότερες ελπίδες».

Η κ. Παπαρήγα είπε, ότι «δεν πιστεύουμε πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα καταργήσει το Μνημόνιο και θα διώξει την τρόικα», ενώ πρόσθεσε, ότι αν και δεν είναι ίδιο κόμμα με την ΝΔ «εντούτοις κινούνται στην ίδια τροχιά».

Αναφορικά με «πίστωση χρόνου» σε μια κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είπε ότι «μιλάμε για επείγοντα ζητήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα, οι κινητοποιήσεις δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε προκαθορίζουμε τις μορφές πάλης, αλλά η κατεύθυνση διεκδίκησης θα υπάρχει».

«Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν ελεύθερα, αλλά και δικό μας δικαίωμα είναι να λέμε ότι αυτή η ψήφος οδηγεί σε λάθος επιλογή», είπε η κ. Παπαρήγα, απαντώντας σε ερώτηση για την «διόρθωση ψήφου» ενώ πρόσθεσε, ότι «απέναντι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον κ. Τσίπρα είμαστε πιο αυστηροί, γιατί είναι αριστερός, όπως λέει, αλλά μπερδεύει ριζοσπαστικοποιημένους ανθρώπους».

Αναφορικά με όσα είπε ο κ. Τσίπρας για την εποχή του ΕΑΜ και την σημερινή, η κ. Παπαρήγα είπε, ότι «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» και καταλόγισε στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «εγωισμό και αλαζονεία».

«Το ΕΑΜ κα ο ΕΛΑΣ δικαιώθηκαν εκ του αποτελέσματος, απελευθέρωσαν την Ελλάδα, ας περιμένουμε να μας απελευθερώσει και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αν μας γλιτώσει από τους βανδάλους θα του το αναγνωρίσουμε», είπε η κ. Παπαρήγα, εκτιμώντας παράλληλα ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «εξελίσσεται και φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ΠΑΣΟΚ με "κόκκινο ήλιο"».

Ερωτηθείσα αν το ΚΚΕ, θα παραμείνει στις ίδιες απόψεις παρά το εκλογικό κόστος, η κ. Παπαρήγα είπε ότι για το κόμμα «προέχει το πολιτικό κόστος εις βάρος του λαού και η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση, όταν ο λαός δεν θα έχει την εξουσία στα χέρια του, αποτελεί πολιτικό λάθος που δεν διορθώνεται εύκολα».

«Ο λαός θα νικήσει, σε αυτή τη νίκη θα πρωταγωνιστήσουμε», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ εκτός από συνεπές θέλει να είναι και ικανό, ενώ κριτήριο είναι «κατά πόσο μπορούμε να εμπνεύσουμε τον λαό να εμπιστευθεί την δύναμή του».

«Το υψηλό ποσοστό, το θέλουμε και δικαιούμαστε να το ζητάμε, αλλά μας ενδιαφέρει πρωτίστως να μην βλάψουμε τον λαό με αντάλλαγμα "θεσούλες"», είπε η κ. Παπαρήγα, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι γίνεται «εξαγορά ψήφων» μέσω μοιράσματος «θέσεων από τώρα».


ΠΗΓΗ: ethnos.gr