3 Μαΐ 2012

Αλ. Παπαρήγα: «Μπλόφα» τα περί κυβερνητικής συνεργασίας με το ΚΚΕ


Η επόμενη Βουλή θα είναι «κατά πάσα πιθανότητα γεμάτη εκπλήξεις», εκτίμησε η Αλέκα Παπαρήγα, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως. 
«Δεν αποκλείεται να αρχίσουν οι μεταγραφές βουλευτών από...
 
το ένα κόμμα στο άλλο, να εμφανισθούν νέα κόμματα, και όλοι μαζί να παίξουν για τα καλά το παιχνίδι της αναμόρφωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος, να γίνουν το πλυντήριο των αμαρτιών του καπιταλιστικού συστήματος», τόνισε.
    
Κατά τη γ.γ. του ΚΚΕ, η εκλογική αναμέτρηση «δεν πρέπει να είναι μια χαμένη μάχη» γιατί όπως «η θύελλα νέων μέτρων είναι προ των πυλών. Θα μετρηθεί το μπόι του λαού, η ετοιμότητά του να ασκήσει πιο αποτελεσματική πίεση, να διεκδικήσει, να αντεπιτεθεί την άλλη κιόλας μέρα, τους επόμενους μήνες».

Χαρακτήρισε «μπλόφα» την πρόταση Τσίπρα για κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ

Όπως είπε, «είναι προεκλογική πρόταση εκ του ασφαλούς, μόνο και μόνο για να γίνει υποκλοπή ψήφων, δηλαδή υποκλοπή ελπίδων. Τώρα που η σοσιαλδημοκρατία δεν μπορεί να παραπλανά με μπλόφες όπως πριν, βρήκε άξιο διάδοχο στο πρόσωπο της λεγόμενης ανανεωτικής μεταμελημένης αριστεράς που δεν έχει κανένα πρόβλημα να ρίξει στο πυρ το εξώτερον την πολύτιμη ιστορική πείρα του 20ου αιώνα, την ταξική πάλη, την προοπτική της».

Μάλιστα, με αφορμή το μήνυμα που έστειλε στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ από τα Γιάννενα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «ξεπέρασε κάθε όριο καιροσκοπισμού»

«Είστε μακριά νυχτωμένοι εάν νομίζετε ότι τα μελη του Κόμματος δεν έχουν γνώμη και προσανατολισμό, δεν ξέρουν τι έκαναν και τι κάνουν, δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τον καιροσκοπισμό από τον συμβιβασμό», τόνισε.

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε «ψευτοδίλημμα» το «ευρώ ή δραχμή» και τόνισε ότι «η σύγκρουση με την ΕΕ και με τα μονοπώλια στην Ελλάδα είναι μονόδρομος»

Παράλληλα, κατήγγειλε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι αποκρύβουν την αλήθεια από το λαό, ενώ είπε ότι «όλα τα κόμματα από την ΝΔ ως τον ΣΥΡΙΖΑ προβάλλουν σήμερα στην πρώτη γραμμή την μαγική γι’ αυτούς λέξη, ως καραμέλα, τη λέξη ανάπτυξη».

«Κρύβουν από τον ελληνικό λαό, όσο βεβαίως μπορούν να κρύψουν, ότι οι καπιταλιστές επενδυτές, Έλληνες και ξένοι επενδύουν όχι εκεί που παράγονται προϊόντα χρήσιμα για το λαό, προϊόντα φθηνά, αλλά εκεί που βγάζουν γρήγορο κέρδος. Επενδύσεις θα γίνουν με όρους δουλεμπορίου, με όσο γίνεται ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, με ευκαιριακό προσωπικό. Οι θέσεις εργασίας θα είναι πολύ λιγότερες από τις θέσεις της ανεργίας».

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε, ότι «αν η επικείμενη εκλογική μάχη μείνει ανεκμετάλλευτη για το λαό, τότε την άλλη μέρα από πολύ χειρότερες συνθήκες θα αντιμετωπίσει την θύελλα, τον πόλεμο που έρχεται». 

Απηύθυνε έκκληση σε όλα τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα να ψηφίσουν ΚΚΕ ακόμη κι αν δεν συμφωνούν με όλες τις θέσεις του κόμματος, προειδοποιώντας ότι στις 7 Μαΐου το ΚΚΕ «δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια».

«Κάθε μέρα ο εργαζόμενος λαός, ο άνεργος, ο συνταξιούχος ακούει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης. Από τα άλλα κόμματα ακούει, ότι τώρα υπάρχει η ευκαιρία να σχηματισθεί μια κυβέρνηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων, μια κυβέρνηση της αριστεράς, που θα διαπραγματευθεί μέσα στα όργανα της ΕΕ. Επιστρατεύθηκαν μάλιστα ψεύτικα επιχειρήματα για το μπόνους των 50 εδρών και τις μονοεδρικές», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

«Πανίσχυρο ΚΚΕ στην κάλπη είναι μια σημαντική προϋπόθεση, δεν πρέπει να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία για το λαό», κατέληξε.


ΠΗΓΗ: tvxs.gr