31 Μαΐ 2012

Δήλωση του Π. Μπεγλίτη για την επιστροφή του Φ.Π.Α. στους αγρότες


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα της επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες της Κορινθίας και με την σημερινή κινητοποίηση των αγροτών έξω από την Δ.Ο.Υ. Κιάτου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε.... τα εξής:

« Υπήρξε άμεση η παρέμβασή μου στον υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη από τις αρχές Απριλίου για την έκδοση υπουργικής απόφασης και την έγκριση της επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες . Επομένως, είχαν διασφαλιστεί απολύτως τα χρήματα για την επιστροφή του Φ.Π.Α. Επειδή στο πρόσφατο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί πολλές περιπτώσεις υποβολής εικονικών τιμολογίων από αγρότες και είχε επιστραφεί Φ.Π.Α. σε μη δικαιούχους ,με παρέμβαση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιτζή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, είχε ζητηθεί η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την αποτροπή επανάληψης των πρακτικών του παρελθόντος.

Με εγκύκλιο της, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προς τις Δ.Ο.Υ., είχε ζητήσει τον αυστηρό έλεγχο των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι αγρότες καθώς και την υποβολή για την διασταύρωση των στοιχείων των εντύπων Ε1 και Ε9. Στο πλαίσιο αυτών των επιλογών κινήθηκαν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. Ξυλοκάστρου, Κιάτου και Κορίνθου.

Η σχετική καθυστέρηση που παρατηρήθηκε οφείλεται στην μεταφορά των ελεγκτικών και δικαστικών αρμοδιοτήτων των Δ.Ο.Υ. Κιάτου και Ξυλοκάστρου στην Δ.Ο.Υ. Κορίνθου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που είχε αποφασίσει εδώ και καιρό το Υπουργείο Οικονομικών.

Είναι γεγονός και πρέπει να το επισημάνω, ότι οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. του νομού κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσουν τους αγρότες της Κορινθίας, με σεβασμό στις σχετικές οδηγίες του αρμοδίου υπουργείου. Αυτό διαπίστωσα στις προσωπικές επαφές που είχα τόσο με τον διευθυντή της Δ.Ο.Υ. Κορίνθου κ. Α. Τασσόπουλο, όσο και με τα στελέχη της Δ.Ο.Υ. Κιάτου.

Κατανοώ την δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι αγρότες όπως και γενικότερα όλοι οι πολίτες, λόγω της δυσμενούς οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας, αλλά συγχρόνως δεν μπορώ παρά να εκφράσω τους προβληματισμούς μου για την σημερινή κινητοποίηση.»