31 Μαΐ 2012

Εκδήλωση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και τη σωστή Κυκλοφοριακή Αγωγή παιδιών και γονέων.


Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι περίοδος διακοπών για τα παιδιά τα οποία τις περισσότερες ώρες τις περνούν στο δρόμο με το ποδήλατό τους ή παίζοντας. Επίσης οι μήνες αυτοί αποτελούν περίοδο χαλάρωσης, η οποία δυστυχώς συχνά συνοδεύεται από απροσεξία.

Περισσότερες από 1.3 εκ. ανθρώπινες ζωές χάνονται στον κόσμο κάθε χρόνο στο δρόμο! Η χώρα μας έχει τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι πως σύμφωνα με τις στατιστικές, τα περισσότερα θύματα είναι νέοι άνθρωποι. 

Η Ελληνική Αστυνομία με εκθέσεις και μαθήματα στα σχολεία δίνει τον δικό της αγώνα για την δημιουργία κυκλοφοριακής συνείδησης και κυκλοφοριακής διαπαιδαγώγησης.

Ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου θέλοντας να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια και με στόχο πάντα την καλυτέρευση της κυκλοφοριακής αγωγής των παιδιών, την αναβάθμιση της σχολικής ζωής και την σύνδεσή της με την κοινωνική πραγματικότητα, το πρωί της Τετάρτης 30 Μαΐου στο αμφιθέατρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου, διοργάνωσαν εκδήλωση με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τροχαίας Κορίνθου, η οποία είχε ως θέμα της πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και λανθασμένες συμπεριφορές που έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση δυστυχημάτων.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο υποδιοικητής της Τροχαίας Κορίνθου κ. Γεώργιος Γεσεράνης, ο οποίος μίλησε σε παιδιά, γονείς και δασκάλους, κάνοντας κατανοητό ότι η ασφάλεια των παιδιών αφορά τον κάθε ένα μας ξεχωριστά και όλους μαζί.

Ο κ. υποδιοικητής της Τροχαίας Κορίνθου έδωσε ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και χρησιμοποίησε σχετικό οπτικοαουστικό υλικό, το οποίο βοήθησε στο να αναπτύξουν γονείς και παιδιά περισσότερες γνώσεις στα ζητήματα της οδικής συμπεριφοράς και της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.