26 Απρ 2012

Συντηρητικό πακέτο για θεσμούς - κοινωνία - ασφάλεια


Με κεντρικό προεκλογικό πυροτέχνημα την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών στα σώματα ασφαλείας, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε στο Ζάππειο το πρόγραμμά του για τους θεσμούς, την κοινωνία και την ασφάλεια, σε ένα πακέτο που αποσκοπούσε...
 
 κυρίως να δελεάσει τους εκ δεξιών όμορους προς τη Νέα Δημοκρατία κομματικούς σχηματισμούς.

«Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι χώρος και οι 'Ελληνες είναι λαός, όχι πληθυσμός«, σημείωσε εισαγωγικά ο κ. Σαμαράς, που ξεκίνησε ουσιαστικά την ομιλία του με ειδική αναφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο, η κατάργηση του οποίου, είπε, θα γίνει πράξη μετά τις εκλογές ενώ περιέγραψε ως παρελθούσα την «ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς».

Επισημαίνοντας ότι σε χώρους πανεπιστημίων υπάρχουν ορμητήρια παράνομων συμμοριών -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- ενώ δικτυακοί τόποι που υποστηρίζουν παράνομες δραστηριότητες στεγάζονται σε σερβερς πανεπιστημίων, ο Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε ότι αυτές οι «παράνομες φωλιές» θα καθαρίσουν και τα πανεπιστήμια θα ηρεμήσουν.
 

Πιστώνοντας στη Νέα Δημοκρατία την ανακίνηση του ζητήματος των λαθρομεταναστών είπε: «Κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν μιλούσε για τη λαθρομετανάστευση. ...Είχαν απαγορέψει ακόμα και τη λέξη και όποιος μιλούσε για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, τον στιγμάτιζαν ως ακραίο», σχολίασε και επανέλαβε, ότι θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση.

Αναφερόμενος στις πορείες και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σημείωσε, ότι στην Ελλάδα θα ισχύσουν όλα όσα ισχύουν στις δημοκρατικές χώρες. Εκανε μάλιστα λόγο για χρησιμοποίηση υδροφόρων οχημάτων για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε και τη γνωστή ατάκα ότι θα βγάλει τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. «Τέρμα κι αυτή η ντροπή», τόνισε.
 

Ειδική αναφορά έκανε και στην Εκκλησία. « Η πνευματική παράδοση προστατεύεται από το Σύνταγμα. Κάποιοι τελευταίοι διαδίδουν κακόβουλα ότι υπάρχει κάποια πρόθεση να διακοπέι η μισθοδοσία των κληρικών. Τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται. Οφείλουμε να ενισχύσουμε ιδιαίτερα, αυτές τις ημέρες το προνοιακό έργο της εκκλησίας», είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε επίσης για αποσυμφόρηση των φυλακών, με λειτουργία νέων σωφρονιστικών καταστημάτων αλλά και απέλαση αλλοδαπών που παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές μας, με διακρατικές συμφωνίες με τις χωρες προέλευσής τους και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε, ότι ξεκινάει άμεσα σχετική διπλωματική πρωτοβουλία.

Αναφερόμενος στους χρήστες ναρκωτικών, δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Θα αποσπάσουμε τους χρήστες από τους εμπόρους, υποσχέθηκε και τόνισε, ότι δεν μπορεί στο κέντρο της πόλης, έξω από μουσεία με τουρίστες και σε πάρκα με οικογένειες να υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών. Θα εξαφανιστούν, υποσχέθηκε, τα στέκια σε δημόσια θέα από την πόλη και τα παιδιά θα προχωρήσουν στην αποτοξίνωση και στην επανένταξη.

Υποστήριξε, ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους όταν είναι κακοπληρωμένοι και δήλωσε ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές αλλά θα αποκατασταθεί η μισθολογική αδικία σε βάρος τους. Και μίλησε γενικώς για ισοδύναμα μέτρα από τα οποία θα προέλεθει η εξοικονόμηση των σχετικών πόρων.

    Γεννηματά: Παλαιοδεξιός λόγος χωρίς τίποτα συγκεκριμένο
    

Σχολιάζοντας την ομιλία Σαμαρά η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

    Σήμερα, ο κ. Σαμαράς στο «Ζάππειο 3β» (για να μη χάσουμε το λογαριασμό) εμφάνισε ανάγλυφα το ιδεολογικό πρόσωπο, το δικό του και της ΝΔ, όπως τη διέπλασε.

    Ο κ. Σαμαράς είναι ο πομπός ενός υπερσυντηρητικού, ντεμοντέ πολιτικού λόγου, που θυμίζει δεκαετία του '50 ή του '60, πολύ μακριά από τις αρχές του ιδρυτή του κόμματός του.

    Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις αγωνίες και τις ανασφάλειες μίας κοινωνίας που έχει ανάγκη από αλληλεγγύη, σεβασμό και αλήθεια.

    Πίσω από αυτό το κρεσέντο παλαιοδεξιού λόγου, δεν υπάρχει όμως τίποτα συγκεκριμένο και υπεύθυνο.

    Ο κ. Σαμαράς εξαγγέλλει γενικόλογες ιδέες, όταν ήδη εφαρμόζονται συγκεκριμένα μέτρα, που έχουν αποφασιστεί με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και της σημερινής Κυβέρνησης, στην οποία ο κ. Σαμαράς έχει ξεχάσει ότι μετέχει.

    Αυτό ισχύει για τη λαθρομετανάστευση, την αποτελεσματική αστυνόμευση, την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, την αποσυμφόρηση των φυλακών, την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, την αναβάθμιση των πανεπιστημίων, τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους στη βάση του αμοιβαίου, ιστορικού και θεσμικού σεβασμού, κοκ.

    Ως προς άλλα θέματα, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος και η λειτουργία του πολιτικού συστήματος, η διαφορά μεταξύ των συγκεκριμένων χθεσινών δεσμεύσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του σημερινού ευχολογίου του κ. Σαμαρά, καθιστά περιττό οποιοδήποτε σχόλιο.

    Το πιο προκλητικό, όμως, είναι ότι την ώρα που ο κ. Σαμαράς εκφωνεί με στόμφο τον υπερσυντηρητικό του λόγο, επώνυμα στελέχη του παρεμποδίζουν ή υπονομεύουν την εφαρμογή των νόμων του κράτους και των αποφάσεων της Κυβέρνησης, σε κρίσιμους τομείς στους οποίους αναφέρθηκε.

    Ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι μπορεί να γίνει δωρεάν «ιδιοκτήτης» λέξεων, όπως η ασφάλεια και η ανάπτυξη.

    Κάνει μεγάλο λάθος. Οι λέξεις είναι κοινό κτήμα των Ελλήνων.

    Δική του αποκλειστικότητα είναι η φυγομαχία από τον τηλεοπτικό διάλογο και η διφορούμενη στάση του σε όλα τα μεγάλα θέματα, που προϋποθέτουν δύσκολες αποφάσεις και συνεπάγονται ανάληψη ευθύνης και κόστους.


ΚΚΕ: Νόμοι υπέρ του κεφαλαίου
 

«Ο "νόμος και τάξη" της ΝΔ, που παρουσίασε ο Αντ. Σαμαράς, είναι οι νόμοι υπέρ του κεφαλαίου και η "σιδερένια τάξη" για το λαό» σχολίασε το ΚΚΕ σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Ειρωνικά συγχαρητήρια από Καρατζαφέρη
 

«Συγχαρητήριο» τηλεγράφημα προς τον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή το πρόγραμμα της ΝΔ που ανακοίνωσε πριν από λίγο από το Ζάππειο, απέστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Το πλήρες κείμενο του τηλεγραφήματος έχει ως εξής:

    Προς: Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά
    Λεωφόρος Συγγρού 340, 176 73 Καλλιθέα
    Αθήνα, 26 Απριλίου 2012

    Συγχαρητήρια!

    Η απαγγελία του προγράμματός σας στο Ζάππειο είχε τον επιβαλλόμενο στόμφο.

    Την επόμενη φορά, προσπαθήστε -αν και ολίγον δύσκολο- από στήθους.

    Οπως και στις συνεντεύξεις: «Ζωντανές» και όχι μαγνητοσκοπημένες.

    Περισσότερα στο debate, αν το τολμήσετε.

    Γιώργος Καρατζαφέρης
    Πρόεδρος ΛΑΟΣ

    Υ.Γ.: Γνωρίζετε φυσικά ότι ουδέποτε το αντίγραφο, είχε την αξία του πρωτοτύπου


ΠΗΓΗ: ethnos.gr