26 Απρ 2012

Η Μπάγερν επιστρέφει... σπίτι της!


Και στο τέλος κερδίζουν οι Βαυαροί! 
Η Μπάγερν Μονάχου με παλικαρίσια εμφάνιση κατάφερε να κερδίσει τους Μαδριλένους του Ζοσέ Μουρίνιο στα πέναλτι και προκρίθηκε στον τελικό της 19ης Μάιου που θα γίνει στο γήπεδο της το «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου...


Οι Βαυαροί εκδικήθηκαν τον Πορτογάλο τεχνικό, που τους είχε νικήσει στον τελικό του 2010 με την Ιντερ και θα διεκδικήσουν κόντρα στην Τσέλσι το 5ο τους ευρωπαϊκό Κύπελλο και πρώτο μετά το 2001! Επιπλέον η Μπάγερν σπάει τη κατάρα, που ήθελε από το 1984 καμία ομάδα να φτάνει στον τελικό που γίνεται στην έδρα της. Τότε η Λίβερπουλ είχε κερδίσει με 4-2 την Ρόμα στο «Ολίμπικο» στα πέναλτι. Τελευταία ομάδα που πήρε το Κύπελλο στην έδρα της, η Ιντερ το μακρινό 1965!

Η Ρεάλ αν και προηγήθηκε με 2-0 με δύο γκολ του Ρονάλντο, είδε τον Ρόμπεν να μειώνει σε 2-1 με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν αρχικά στην παράταση και στην συνέχεια στα πέναλτι. Εκεί ο Μάνουελ Νόιερ απέκρουσε δύο εκτελέσεις όπως και ο Ικερ Κασίγιας αλλά ο Σέρχιο Ράμος αστόχησε και ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ έστειλε τους Βαυαρούς στον τελικό, ευστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι (3-1)

Η Ρεάλ έκανε ονειρικό ξεκίνημα, καθώς μόλις στο έκτο λεπτό ο Βίκτορ Κασάι υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Αλάμπα! Ο Αυστριακός βρήκε μεν την μπάλα με το χέρι σε σουτ του Ντι Μαρία, ξεκάθαρα όμως δίχως να έχει πρόθεση αλλά η μπάλα κατευθυνόταν προς την εστία. Ο Ρονάλντο ευστόχησε στην εσχάτη των ποινών και άνοιξε το σκορ για τους Μαδριλένους.
 

Στο 14' ο Ρονάλντο χτύπησε ξανά! Μετά από εξαιρετική πάσα του Εζίλ, ο Πορτογάλος με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 2-0, αν και ίσως να ήταν χιλιοστά οφσάιντ όταν πήρε την μπάλα. Η ομάδα του Μουρίνιο στην δεύτερη της ευκαιρία, πέτυχε και δεύτερο τέρμα.

Από κει και πέρα η Μπάγερν είχε την κατοχή και στο 27' ήταν η σειρά της να κερδίσει πέναλτι σε σπρώξιμο του Γκόμεζ από τον Πέπε. Ο Αριεν Ρόμπεν νίκησε τον Κασίγιας, που έπεσε σωστά, και μείωσε σε 2-1.

Ο Μπενζεμά στο 31' έπιασε ένα φαλτσαριστό πλασέ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκόμεζ απέναντι στον Κασίγας δεν κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό κίπερ. Το παιχνίδι είχε μια άγρια ομορφιά αφού και οι δύο ομάδες ανά πάση στιγμή σου έδιναν την εντύπωση πως μπορούν να σκοράρουν! Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Κασίγιας εξουδετέρωσε το φάουλ του Ρόμπεν και κράτησε το 2-1.

Η πρώτη φάση του δεύτερου μέρους άνηκε στην Μπάγερν, με τον Γκόμεζ να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δοκάρι με το κεφάλι σε σέντρα του Λαμ.

Η Ρεάλ προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό σε πιο αργό τέμπο,
με τους Βαυαρούς πλέον να προσπαθούν να βγουν στην κόντρα. Στο 56' ο Νόιερ ήταν σε ετοιμότητα σε σουτ του Μπενζεμά.

Οι Γερμανοί πάταγαν σαφώς καλύτερα, με τους «μερένγκες» να δείχνουν άνευροι και κουρασμένοι. Ο Μουρίνιο πέρασε τον Κακά στο παιχνίδι, στον άξονα, με τον Εζίλ να περνάει δεξιά αφού ο Λουίς Γκουστάβο τον είχε «σβήσει». Στο 86' ο Γκόμεζ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας αλλά άργησε και κόπηκε από τον Ράμος. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και ο ημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση αφού η Μπάγερν είχε νικήσει με το ίδιο σκορ στο Μόναχο.

Η Ρεάλ μπήκε πιο επιθετικά στη παράταση με την κούραση πάντως να είναι εμφανή και στις δύο ομάδες. Το 2-1 δεν άλλαξε και οι ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι:

Ο Αλάμπα 1-0

Ο Ρονάλντο αποκρούει ο Νόιερ

Ο Γκόμεζ 2-0

Ο Κακά αποκρούει ο Νόιερ

Ο Κρος αποκρούει ο Κασίγιας

Ο Τσάμπι Αλόνσο 2-1

Ο Λαμ αποκρούει ο Κασίγιας

Ο Σέρχιο Ράμος άουτ!

Ο Σβάινσταϊγκερ 3-1


Ρεάλ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Κεντίρα, Αλόνσο, Ντι Μαρία (75' Κακά), Εζίλ (109' Γκρανέρο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (105' Ιγκουαϊν)

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν, Κρος, Ριμπερί (95' Μίλερ), Γκόμεζ