2 Απρ 2012

«Καθαρά διλήμματα» η επιλογή Βενιζέλου στον δρόμο για τις κάλπες


Την απόφασή του να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ μακριά από μια προεκλογική εκστρατεία μικροκομματικών υπολογισμών και παραγωγής ψευδαισθήσεων για την προσέλκυση ψηφοφόρων, διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος...


Εχοντας πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης, την οποία περιγράφει με ενάργεια χωρίς να επιχειρεί να κρύψει το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο και για τη μετεκλογική περίοδο, ο κ. Βενιζέλος αρνείται να μπει στη λογική του διμέτωπου αγώνα εναντίον της ΝΔ και της Αριστεράς και των «κομματικών καβγάδων για το χθες».

Αυτό δεν σημαίνει πάντως, ότι θα αφήνει αναπάντητες πρωτοφανείς προκλήσεις - τονίζουν συνεργάτες του - που αφορούν στα διλήμματα των εκλογών και την «επόμενη μέρα».


«Ο κ. Σαμαράς προειδοποιεί τους Ελληνες πολίτες, ότι, αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία, θα προκαλέσει αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις! Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Αδυνατεί να κατανοήσει την πραγματικότητα και υποτάσσει τα μείζονα εθνικά συμφέροντα σε μία μικροκομματική αλαζονεία που καθίσταται ανεύθυνη και επικίνδυνη», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες, με αφορμή τη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ στην «Καθημερινή», η Φώφη Γεννηματά.


Και απέναντι σ' αυτήν τη στρατηγική, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει και προτάσσει την ανάγκη πολλαπλών προσπαθειών για την «Αυτοδύναμη Ελλάδα», αναγνωρίζοντας τις θυσίες που κάνουν οι Ελληνες πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άλλωστε στην πρώτη συνέντευξη μετά την εκλογή του στην ηγεσία στο «Εθνος της Κυριακής», ξεκαθαρίζει, ότι ο δικός του σκοπός είναι «να ενώσει δυνάμεις σε μια νικηφόρα σύγχρονη προοδευτική συμμαχία μεταρρυθμίσεων, υπευθυνότητας, αλληλεγγύης».

Απευθυνόμενος στη ΝΔ, αναφέρεται στο εύλογο ερώτημα «γιατί τόσο γρήγορα εγκατέλειψε στην πράξη τα περί επαναδιαπραγμάτευσης του νέου Μνημονίου» και, κρούοντας τον κώδωνα να μη χαθεί ό,τι η χώρα κέρδισε μέσα από τις επίπονες θυσίες των πολιτών, τονίζει: «Υπάρχουν πολλοί δυστυχώς που παίζουν με την τύχη της χώρας».

Εγκυρες πληροφορίες επιμένουν, ότι ο κ. Βενιζέλος θα συνεχίσει να ξεδιπλώνει την προεκλογική εκστρατεία, αναδεικνύοντας σε κάθε δημόσια παρέμβαση του ιδίου και των στελεχών του τα «καθαρά διλήμματα» που παραπέμπουν, στο πώς θα κυβερνηθεί την επομένη η χώρα από μια συμμαχία μεταρρυθμιστικών και υπεύθυνων δυνάμεων.


Από αύριο αναμένεται να υπάρξει μπαράζ πρωτοβουλιών, καθώς ο κ. Βενιζέλος έχει καλέσει στην Ιπποκράτους «πανστρατιά» αυτοδιοικητικών στελεχών, δημάρχων, περιφερειαρχών και όλων των αιρετών ανά την Ελλάδα.

Μεθαύριο θα μιλήσει σε εκδήλωση ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, καλώντας τους να συμβάλουν με το «κεφάλαιο» που διαθέτουν στη νέα αρχή. 

Την Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα κηρύξει στην ουσία την προεκλογική μάχη και θα καλέσει όλες τις δυνάμεις να συστρατευθούν στην εθνικά κρίσιμη συγκυρία.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr