17 Μαρ 2012

Κομμερσάντ: Αναξιόπιστα τα σενάρια απόπειρας κατά Κώστα Καραμανλή


Ρεπορτάζ στο ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό Κόμμερσαντ αμφισβητεί τις πληροφορίες, ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν σχέδιο δολοφονίας του...
 

πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
 

Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη, η εισαγγελία πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, που διενεργήθηκε, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον ρωσικό σταθμό, «οι αναλυτές δε θεωρούν αξιόπιστη αυτήν την εκδοχή»
. Παρατίθεται εκτίμηση του πολιτικολόγου Σεγκέι Καραγκάνοφ, ο οποίος σημείωσε, ότι «τέτοιες μέθοδοι δεν είναι χαρακτηριστικές για τη διεθνή πολιτική».

Ο κ. Καραγκάνοφ τόνισε, ότι «από πολιτικής άποψης, δεν χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους εγκληματικές μέθοδοι. Πρόκειται περί άλλου πράγματος και δεν αποκλείεται, ο πρωθυπουργός να έδωσε κάποιες υποσχέσεις σε κάποιες εγκληματικές ομάδες και δεν τις τήρησε».

Πρόσθεσε δε, ότι δεν μπορεί να φανταστεί, ότι  «ένας ανταγωνιστής κάποιου ρωσο-ελληνικού σχεδίου προσπάθησε να προχωρήσει σε απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού, με τόσο βίαιο τρόπο. Αυτό είναι φανταστικό. Ομως, η Ελλάδα είναι μια εύθυμη (Σ.Σ.: υποννούσε μάλλον τρελή) χώρα, ο κόσμος εκεί είναι παρορμητικός και όλα είναι πιθανά».

Ωστόσο, ο εταίρος της εταιρείας RusEnergy Μιχαήλ Κρουτίχιν σημειώνει, ότι η Ελλάδα, υπογράφοντας διμερή συμφωνία με την «Γκαζπρόμ», ουσιαστικά παραβίασε τους κανονισμούς της Ε.Ε.


ΠΗΓΗ: tvxs.gr