7 Απρ 2011

Πρόταση για αλλαγή τακτικής του Κινήματος ενάντια στα διόδια


Το Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας, πιστό στην ιδέα πως η νίκη του Λαϊκού Κινήματος ενάντια στο χαράτσωμα των πολιτών από τους μεγαλοκαρχαρίες -που πλούτισαν μέσα από τη διαπλοκή τους με την ξεπουλημένη πολιτική.. ηγεσία του τόπου- θα έρθει μέσα από την σταδιακή ενεργοποίηση και ένταξη περισσότερων πολιτών σε ένα όλο και μαζικότερο Κίνημα, βάζει σε δημόσια διαβούλευση την παρακάτω πρόταση:

Τις ημέρες που στις Εθνικές Οδούς, όταν υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές στα διόδια, να μην ανοίγουν τις μπάρες οι ακτιβιστές/τριες του Κινήματος, αλλά σε μια απόσταση περίπου 50 μέτρα πριν τα διόδια, ανάμεσα στα σταματημένα αυτοκίνητα, τα ενεργά μέλη του Κινήματος να παροτρύνουν (με φωνές και κείμενα) τους οδηγούς να σηκώνουν μόνοι τους τις μπάρες αντί να περιμένουν παθητικά στην ουρά με τις ώρες για να πληρώσουν ή –όπως κάνουν τώρα- να περνούν ΜΟΝΟ αν τους ανοίξουμε εμείς τις μπάρες.

Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή για παράδειγμα τις ημέρες του Πάσχα ή την Πρωτομαγιά.
Και συγκεκριμένα προτείνουμε να δοκιμαστεί αυτή η τακτική στα διόδια του Ζευγολατιού τη Μ.Παρασκευή 22/4 και στα διόδια του Ισθμού τη Δευτέρα 25/4 για να βγάλουμε τα σχετικά συμπεράσματα.
Εκτός των άλλων έτσι θα αποφευχθεί το θλιβερό φαινόμενο, οι υπεύθυνοι των διοδίων να μας παροτρύνουν να τα ανοίξουμε, για να μη τους λιντσάρουν οι οδηγοί. Για να το αποφύγουν, υπάρχει πάντα η λύση να τα μαζέψουν και να φύγουν!


Πιστεύουμε πως το πρώτο στάδιο, της ενημέρωσης του λαού, στέφθηκε με αρκετή επιτυχία. Το ευρύ κοινό γνωρίζει πλέον την ύπαρξη και τις διεκδικήσεις του Κινήματος. Ήρθε η ώρα να προωθήσουμε την ενεργητική ένταξη ευρύτερων μαζών στο Κίνημα. Θέλουμε τους πολίτες ΕΝΕΡΓΟΥΣ και όχι παθητικούς χειροκροτητές.

Με την ευκαιρία, σημειώνουμε πως σε επίπεδο νομικό η μάχη έχει μείνει αρκετά πίσω και πως πρέπει το Κίνημα να γίνει πιο επιθετικό όσον αφορά την δικαστική πλευρά του αγώνα.

Προτάσσοντας την ενότητα και με πίστη στο δίκιο του αγώνα μας για την απελευθέρωση της Κοινωνίας από το Κεφάλαιο, στο τέλος θα νικήσουμε.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ