23 Δεκ 2011

Συμπαράσταση και βοήθεια στους απεργούς της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου απο τα μέλη του ΠΑΜΕ Αργολίδας


Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τους απεργούς της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου-που δίνουν μάχη τους τελευταίους δύο μήνες- εδειξαν τα μέλη του ΠΑΜΕ Αργολίδας, προσφέροντάς τους τρόφιμα, είδη ένδυσης αλλά και οικονομική βοήθεια....

Σημειώνουμε ότι οι 400 εργαζόμενοι της επιχείρησης, αντιδρούν στις απολύεις συναδέλφους τους, καθώς και σε εργασιακές αλλαγές με ελαστικές μορφές εργασίας .Σήμερα διανύουν την 60η ημέρα απεργιακής κινητοποίησης, αφού οι συναντήσεις με την εργοδοσία στο Υπουργείο Απασχόλησης, απέβησαν άκαρπες.
Οι απεργοί νύχτα-μέρα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, παραμένουν στην πύλη του εργοστασίου περιφρουρώντας τον αγώνα τους. Στην μάχη που δίνουν δεν είναι μόνοι τους. Μέχρι τώρα έχουν δεχτεί την απεριόριστη υλική και ηθική βοήθεια που τους προσφέρουν εκατοντάδες σύλλογοι, σωματεία ,συνδικάτα, άλλοι κοινωνικοί φορείς και μεμονωμένοι πολίτες που καταφτάνουν καθημερινά στην πύλη του εργοστασίου και παραδίνουν την ενίσχυσή τους. Ανάμεσά τους και τα μέλη του ΠΑΜΕ Αργολίδας που πήγανε με πούλμαν στην Χαλυβουργία από το υστέρημά τους.
Στους συγκεντρωμένους χαλυβουργούς μίλησε το στέλεχος του ΠΑΜΕ Αργολίδας, Κατερίνα Μαρίνη που μεταξύ  άλλων ανέφερε ότι «ο αγώνας που δίνετε σήμερα εμπνέει όλους τους εργαζόμενους της χώρας που δεινοπαθούν από τα μέτρα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μας εξοπλίζει με κουράγιο και αισιοδοξία για την τελική ανατροπή αυτής της πολιτικής».
Εκ μέρους των χαλυβουργών απάντησε ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Σιφωνιός που διαβεβαίωσε ότι « με την αλληλεγγύη των εργαζομένων όλης της χώρας θα παραμείνουμε αλύγιστοι. Αυτό το χρωστάμε σ’ όλη την τάξη μας και τα  παιδιά μας . Οι χαλυβουργοί δεν γυρίζουν πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Η ιστορία γράφεται με ΑΝΥΠΑΚΟΗ & ΑΓΩΝΕΣ»
Τέλος, οικονομική ενίσχυση πρόσφερε, επικεσκεπτόμενη και αυτή τους απεργούς χαλυβουργούς.