25 Οκτ 2011

Πρεμιέρα για τον Ομιλο Φλωρίδη


Στη δημιουργία μιας νέας κίνησης με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά και με "πυξίδα" τον διάλογο για το ξεπέρασμα της κρίσης και "την προκοπή της χώρας" προχωρούν σήμερα "επώνυμοι" και ενεργοί πολίτες...


Καταρχάς οι "πρωταγωνιστές" του νέου Ομίλου Προβληματισμού είναι εκ των πραγμάτων ο πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, ο οικονομολόγος (επικεφαλής του ΙΟΒΕ) Γ. Στουρνάρας, ο Απόστολος και ο Αρίστος Δοξιάδης, καθώς και επί πολλά χρόνια στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Γ. Νικολάου.

Η "ταυτότητα" της νέας πολιτικής κίνησης έχει στον πυρήνα της τη λέξη "μεταρρύθμιση", αποτελεί τη βάση διαλόγου προς άλλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, ενώ οι γνωρίζοντες επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται σ' αυτήν την κρίσιμη και πυκνή από γεγονότα πολιτική συγκυρία να αποδειχθεί αφετηρία της "γέννησης" μιας πολιτικής κίνησης ή ενός νέου κόμματος.

"Δεν πρόκειται για την ίδρυση κόμματος", αναφέρει πάντως εις εκ των ανθρώπων που σήμερα θα μιλήσει στην εκδήλωση (στο Μουσείο Μπενάκη στις 12 το μεσημέρι) της πρωτοβουλίας. Το όνομα και η ιδρυτική διακήρυξη αυτής θα παρουσιαστεί την εκδήλωση, όπου οι συμμετέχοντες (απέναντι από το πάνελ) θα πάρουν πιθανόν τον λόγο για να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Πρεμιέρα για τον Ομιλο Φλωρίδη

Κινητικότητα
Είναι πασιφανές ότι "κάτι κινείται" στον χώρο της κεντροαριστεράς και των "μεταρρυθμιστών", αφού μετά το άρθρο των "τριών" (των κ. Λοβέρδου, Ραγκούση και της Αννας Διαμαντοπούλου), ο κ. Φλωρίδης αποφασίζει κάποιους μήνες μετά την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα να "επανέλθει" με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο πολιτικό σκηνικό.



Ταυτόχρονα οι εκλογές, παρότι αποτελούν πάγια και αναντικατάστατη δημοκρατική διέξοδο, στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για τη βιωσιμότητα της χώρας", είχε υπογραμμίσει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρόεδρο της βουλής (στις 16 Ιουνίου, μία ημέρα πριν από τον τελευταίο ανασχηματισμό) ο κ. Γ. Φλωρίδης. Στην ίδια επιστολή ο Γιώργος Φλωρίδης είχε τονίσει την ανάγκη "ενός μεταβατικού σχήματος Εθνικής Σωτηρίας, με την απαραίτητη συμμετοχή των δύο βασικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας".

Και σήμερα; Σύμφωνα με πληροφορίες, το "πάνελ" θα αναφερθεί εκτενώς στη δέσμη προτάσεων με την οποία θέλει να "προκαλέσει" ευρύτερο διάλογο και με πολιτικές δυνάμεις, όπως εντός του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, της Δράσης του Στ. Μάνου και αλλού. Το σίγουρο είναι ότι σήμερα θα κάνουν το πρώτο βήμα και ότι μετά την αυριανή Σύνοδο Κορυφής θα αξιολογήσουν τις αποφάσεις της και θα προσδιορίσουν τις επόμενες κινήσεις...


ΤΟ ΕΘΝΟΣ .gr