11 Οκτ 2011

Παραμένει στη Σούπερ Λίγκα ο Αστέρας Τρίπολης!


Οι ανατροπές συνεχίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος πρωτόδικα είχε υποβιβασθεί στη Β’ Εθνική για την υπόθεση των «στημένων», αθωώθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και...
θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. 

H Επιτροπή έκρινε, ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία (από τις επίμαχες ηχογραφημένες συνομιλίες) για τον υποβιβασμό της αρκαδικής ομάδας και εξαφανίζει την πρωτόδικη ποινή, τόσο για την ΠΑΕ όσο και για τον πρόεδρο της κ. Γιώργο Μποροβήλο, που επίσης είχε καταδικαστεί με τριετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τις εφέσεις που είχε ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Ανδρέας Φάκος κατά των πρωτόδικων αθωωτικών αποφάσεων για τον ΟΦΗ και τον κ. Νίκο Μαχλά, καθώς και για τον Θρασύβουλο, τον κ. Ρόδη και τους διαιτητές κκ. Δημητρόπουλο, Βερρή και Κουτσουμπού. Οι πρωτόδικες αποφάσεις διατηρήθηκαν, συνεπώς άπαντες κρίνονται αθώοι.

Αξίζει να σημειωθεί, πως για τρίτη φορά στην υπόθεση των «στημένων» ανατρέπεται απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, καθώς, πριν από την απαλλαγή του Αστέρα Τρίπολης, είχε προηγηθεί η μετατροπή του υποβιβασμού του Ολυμπιακό Βόλου και της Καβάλας σε αφαίρεση βαθμών.

ΠΗΓΗ: tovima.gr