1 Σεπ 2011

Σημαντικές συναντήσεις με υπουργούς του Τάσου Αποστολόπουλου -Ποια θέματα μπήκαν στην ατζέντα


Διάθεση πόρων ύψους 5 εκ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, άμεση σύνταξη των μελετών των έργων από τις αρ-μόδιες δασικές υπηρεσίες και κήρυξη των καμένων εκτάσεων ως αναδασω-τέων είναι μερικές από τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Υπουργείο....
Πε-ριβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Υπουργός κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας. Η σύσκεψη έγινε την Τρίτη 30/8/11 και σε αυτή συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολό-πουλος. Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία του προγράμματος κατάρτι-σης, ανάρτησης και κύρωσης των Δασικών Χαρτών της χώρας και αποφασί-σθηκε η ενίσχυση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την προώθηση του έργου. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τις κατεδαφίσεις αυ-θαιρέτων και την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος.

■  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Για το φλέγον θέμα της μεταφοράς των μαθητών συζήτησε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρη Κουκουλόπουλο ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρω-μένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Απο-στολόπουλος. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε την Τρίτη 30/8/11 στην Αθήνα παρουσία όλων των Περιφερειακών  Διευθυντών Εκπαίδευσης της Χώρας. Εκτιμήθηκε η υπάρχουσα κατάσταση των διαδικασιών που ακολουθούν οι Δήμοι για τη διενέργεια διεθνούς διαγω-νισμού για τη μεταφορά των μαθητών και δρομολογήθηκαν λύσεις στα διαδι-καστικά ζητήματα που εντοπίστηκαν από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά. Εν τω μεταξύ, χθες (31/8/11) ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος εξέ-δωσε διαπιστωτική πράξη σύμφωνα με την οποία οι Περιφερειάρχες μπορούν να παρατείνουν τις ισχύουσες συμβάσεις μεταφοράς μαθητών μέχρι το τέλος του χρόνου.

■ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙ-ΚΩΝ

Σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών θα έχει αύριο (2/9/11) στην Αθήνα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών θα συζητηθούν θέματα διοικητικής μεταρρύθ-μισης και ψηφιακής σύγκλισης.