2 Σεπ 2011

Κι εγένετο η αποκάλυψις! "Αλέξανδρε και Διογένη καλωσορίσατε! Θα έχουμε μια καλή συνεργασία!" Της Τζένης Σουκαρά


Η πλατεία σιγά σιγά γέμιζε απο κόσμο !
Σουρούπωνε γλυκά στην παραλία Καλάμια!
Η φιλαρμονική είχε στοιχηθεί απέναντι απο το σύμπλεγμα αγαλμάτων, που ακόμα βρίσκονταν σκεπασμένα περιμένοντας ανυπόμονα να ξεκινήσει η τελετή των αποκαλυπτηρίων!
Η φημολογούμενη άφιξη του Γ. Καρατζαφέρη....
απασχολούσε τα πηγαδάκια και τρόμαξε ενδεχομένως τους υψηλούς προσκεκλημένους που αργοπορούσαν!
Κάνοντας ένα γρήγορο ρεπορτάζ πληροφορούμαι πως η δημοτική αρχή έχει καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων σε τούτα τα εγκαίνια!!!!
Για τα εγκαίνια δηλαδή μιας πλατείας μικρής, παραθαλάσσιας, σφιχταγκαλιασμένης  με δυο καφετέρειες κι ένα σύμπλεγμα αγαλμάτων, εμείς περιμέναμε υψηλές προσωπικότητες!

Σημειολογικά δεν ταυτιζόταν τούτη η μέρα με καμία ιστορική περίοδο  και στιγμή, συλλογίστηκα κι επομένως αντιλαμβάνομαι πως για να καλέσουμε τον ίδιο τον πρωθυπουργό(!!!!) δεν σημαίνει τίποτα άλλο, από το να στείλουμε μήνυμα στον Γκρουέφσκι πως εμείς εδώ οι Κορίνθιοι, έχουμε εισέλθει στην ιστορικη συγκυρία να έχουμε δήμαρχο με το όνομα  του Μέγα στρατηλάτη κι έχουμε φτιάξει και τον πιο  "κομψο" και λιλιπούτειο Αλέξανδρο!!

Προσδοκούσα αναγνώστη μου λοιπόν σε ένα πολιτικό μήνυμα, σε μια προειδοποίηση, κάτι που θα στιγμάτιζε την νεότερη ιστορία της Κορίνθου.
Τα λεπτά περνούσαν, οι αρχηγοί δεν αφήχθησαν, ούτε οι εκπρόσωποί τους, ούτε ο Περιφερειάρχης, ούτε οι δήμαρχοι της Κορινθίας!
Πριν "την αποκάλυψη" εμφανίσθηκε η βουλευτής κυρία Φαρμάκη!
Η φιλαρμονική απο τα εθνικά εμβατήρια το έριξε στην τζαζ για εκτόνωση, μέχρι που η τελετή ξεκίνησε!
Ξεκίνησαν οι ομιλίες, του αρχαιολόγου κυρίου Νταβαρίνου που εξιστόρησε το περίφημο στιγμιότυπο της συνάντησης του Διογένη με τον Μέγα Αλέξανδρο, που απεικονίζεται και στο σύμπλεγμα της πλατείας μας, ακολούθησαν χαιρετισμοί, ο καλλιτέχνης - δημιουργός κι ουχί κατασκευαστής όπως τον αποκάλεσε ο δήμαρχος, Αχ. Βασιλείου (πατήρ και του Πηγάσου του συμβόλου της πόλης μας στον ελευθερωμένο Φλοίσβο), η κ. Δσκαλοπούλου που ήθελε περισσότερο πράσινο στην πλατεία και τελευταίος μίλησε ο δήμαρχος της Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός..
Και τι δεν ακούσαμε πατριώτη απο τον πύρινο λόγο του δημάρχου!
Τι παραλληλισμούς της ιστορίας βιώσαμε λεκτικούς, τι συμπτώσεις ιστορικές, τι σημειολογία του τότε και του τώρα!
Στον δημαρχιακό οίστρο επιτυγχάνοντο λεκτικά άλματα με πρωτοφανή ευχέρεια, ομολογώ !
Σκόπια, ελληνικότητα της Μακεδονίας, δικός μας ο Μέγας Αλέξανδρος κι ο Διογένης απο τα βάθη των αιώνων πατριώτη, αλλά πηγή της δημαρχιακής εμπνεύσεως τούτης της ιστορικής και συγκινητικής στιγμής υπήρξε το όνομα της ιστοσελίδας Diogenis!!!!
Χείμμαρος ο δήμαρχος μας, μας αποτελείωσε με τον τελευταίο του ιστορικό - αλληγορικό χαιρετισμό:
"Αλέξανδρε! Διογένη! Καλώς ήρθατε ξανά στα μέρη μας! Θα έχουμε μια καλή συνεργασία στο μέλλον!"
Κοιταχτήκαμε άπαντες οι ολίγοι μεταξύ μας κι όλοι μαζί επικεντρώσαμε το βλέμμα μας στο πιθάρι!!!

Η αιφνίδια παρέμβαση της φιλαρμονικής διατάραξε επιτυχώς τον αποχαυνωμένο νου και ξεκίνησε η διαδικασία των αποκαλυπτηρίων!

Το σεντόνι κράτησαν και το καταγράφω για ιστορικούς λόγους, ο Δήμαρχος μας Αλέξανδρος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης μας Απόστολος, η βουλευτής Αικατερίνη και ο καλλιτέχνης κι ουχί κατασκευαστής Αχιλλέας!
Α! Δεν μπορώ να πω! 
Ωραίοι είναι και ο Αλέξανδρος κι ο Διογένης και κυρίως το πιθάρι πολύ το αγάπησα!   
Φλας φωτογραφίες ...αποθανατίζουν την στιγμή!
ΈΝΑ φρέντο κατόπιν και στην υγειά μας! 
Κοιτάζοντας τον Μέγα Αλέξανδρ , κατανοώ τον Διογένη! Μου κρύβει τον ήλιο! Τον θέλω λίγο  πιο εκεί!
 Κοιτάζοντας τον δήμαρχο, τρομάζω στην ιδέα πως θα συνεχίσει τις άοκνες προσπαθειες του να στήνει αγάλματα ...ήδη ο προάγγελος diogenis μας πληροφορεί, σπέρνοντας τον τρόμο, πως οσονούπω έρχεται ο Περίανδρος και κατόπιν η...Λαϊδα!!
Εχει πολύ δρόμο πατριώτη ακόμα, για να ολοκληρωθούμε πολιτιστικώς.... Περαστικά μας!!