5 Αυγ 2011

Στου θέρους τα καμώματα!! Της Τζένης Σουκαρά


Μήνας Αύγουστος και βρίσκει την  χώρα με τα ρολά μισοκατεβασμένα ...Σερνόμενη απο τις υψηλές θερμοκρασίες ,ράκος απο την δουλειά, ερείπιο απο τον κλεφτοπόλεμο με τους ταξιτζήδες, στην εντατική απο τους κλονισμούς των χρηματηστηρίων και τον φόβο της συνολικής οικονομικής ευρωπαικής κατάρρευσης...


Στις τηλεοράσεις δοξάζονται τα τούρκικα σήριαλ, στην περιφέρεια τα κλαρίνα και οι "αντιστασιακοί" στα θέατρα, μετριούνται  μεταξύ τους. 

Η κυβέρνηση δουλεύει, η κυβέρνηση ιδροκοπά, σαν τον μανάβη της γειτονιάς  μου..

Έχει καθίσει οκλαδόν και διαλέγει τα ώριμα απο τα σάπια φρούτα και τα αμφιλεγόμενα τα κρύβει κάτω κάτω...

Ο λαός που δεν έχει χρήματα  να πάει διακοπές ,δεν ξέρω τι κάνει τα Σάββατα! Γιατί ξαμολιέται στις εθνικές οδούς...

Να συναντηθεί με τον Λυμπερόπουλο σκέφτηκα προς στιγμή, να του πάρει αυτογραφο, να φωτογραφηθεί μαζί του...Αλλά η έξοδος συνεχίζεται απο ξηράς ,θαλάσσης κι αέρος με την ίδια ένταση και διάθεση...

Κι ο Λυμπερόπουλος κάνει καριέρα μέσα στης πόλης το καμίνι… Μόλις είδε, έμαθα, τον Πέτρο τον δικό μας αγαλλίασε η ψυχή του..Μόλις οι ταξιτζήδες ανακάλυψαν την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και κυρίως την εισήγηση του Αρκά ταγού υπέκυψαν στο φλέρτ!Να το πιστέψω η ευκολόπιστη;

Μήνας του εγχώριου τουρισμού κυρίως ο Αύγουστος και στην πόλη του κουτσουλιασμένου Πηγάσου εγώ πάντως δεν είδα τουρίστα αλλλοδαπό  μηδέ εγχώριο!

Οι ίδιοι είμαστε λίγο πιο καψαλισμένοι ,με κοντομάνικα… Οι κόπροι με νέο θερινό λουκ –κομμένες ουρές (άλλο και τούτο) και οι μαγαζάτορες ,εστιάτορες και ξενοδόχοι(!!) κυνηγούν τον έναν και μοναδικό άστεγο που αφοδεύει στους δρόμους και διώχνει τους επισκέπτες..

Στην πόλη του πολιτισμού ,των αγαλμάτων και των ψηφιδωτών ,η Αφροδίτη μαλώνει με τον γύρο σουβλάκι που την περικύκλωσε κι ο Ποσειδώνας θέλει να αλλάξει όνομα καθότι λιλιπούτιος και πλαδαρός !

Τα Καλάμια γνωρίζουν δόξες τα μεσημέρια και μελαγχολίες τα βράδια …Γίνονται ράθυμα ..Τα ξημερώματα σκεπάζουν τα αποτσίγαρα και τα πλαστικά κάτω από το χαλί για την επόμενη μέρα… Πού να τρέχουν για σκούπα !

Κι έτσι πορευόμαστε ..
Όλοι! Πεζοί και ποδηλάτες στα πεζοδρόμια κι όχι στους ποδηλατόδρομους που κρύβουν παγίδες. Καλαμπόκια και τουριστικά είδη στην παραλιακή παράγκα ,ταξιτζήδες αραγμένοι με τις μαύρες σημαίες ,αλλοδαποί πεινασμένοι με τις μαύρες σαγιονάρες ,πανό στην πλατεία που δεν έχει καταγράψει ακόμα επιστροφές…


Παρακάτω κι εκτός συνόρων οι Αγιοθεοδωρίτες επιμένουν να μην θέλουν στην ζωή τους άλλα δηλητήρια και κάτι περίεργοι κι υποτιθέμενοι "αγανακτισμένοι ακτιβιστές" γίνονται Δούρειοι Ίπποι για να επιτύχουν το αντίθετο!!

Όλοι οι εναπομείναντες,αναγνώστη μου,   σπρώχνουμε την ζωή μας μέσα στην θερινή ραστώνη …
Αργά σταθερά «τσουλάμε» το σαράβαλο που πλέον δεν πάει ούτε  για απόσυρση!