14 Ιουλ 2011

Οι "ανυπότακτοι " και το κείμενο που ποτέ δεν υπογράφηκε


 Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα, στο περιφερειακό ρεπορτάζ, αυτές τις ημέρες. Καθημερινά, υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις, μετά την παραίτηση του Μαλαπάνη.
Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δημόσιες δηλώσεις στήριξης που έκαναν στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου», υπέρ του παραιτηθέντος...
αντιπεριφερειάρχη.
Είναι αλήθεια ότι ...όλη αυτή η κατάσταση έχει επιφέρει προβληματισμό στην «Πλατεία Ανεξαρτησίας» και χθες έγινε μία κίνηση να μπει «τέλος» σε αυτή την εσωστρέφεια και να πάψουν οι φωνές που κάνουν κριτική στον τρόπο λειτουργίας της αιρετής Περιφέρειας.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα κείμενο που … κυκλοφόρησε σε διάφορους διαδρόμους και γραφεία, στην Τρίπολη. Ένα κείμενο για το οποίο ζητήθηκαν υπογραφές από στελέχη της παράταξης.
Όμως, η άρνηση πολλών να συνυπογράψουν το εν λόγω κείμενο, που δεν έχει ακόμα «δει» το φως της δημοσιότητας, ανάγκασε τους «εμπνευστές» αυτής της κίνησης, να αναδιπλωθούν και να το «πάρουν πίσω».

Η ουσία είναι ότι στο εσωτερικό της παράταξης, επικρατεί αναβρασμός και έντονος προβληματισμός, τόσο για την παραίτηση Μαλαπάνη, όσο και για τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν, μετά από αυτή την εξέλιξη. 
Ακόμα πιο έντονος γίνεται ο προβληματισμός, για το γεγονός ότι πλέον κάποιοι θέτουν ευθέως ζήτημα … δημοκρατικής λειτουργίας των περιφερειακών οργάνων.


Καλημερα Αρκαδια