1 Ιουλ 2011

Με συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής παραπέμπεται ο Τσοχατζόπουλος


Tην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των υποβρυχίων με 216 ψήφους αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.
Έπειτα από μυστική ονομαστική ψηφοφορία, υπέρ της παραπομπής για το θέμα της παθητικής δωροδοκίας ψήφισαν 216 βουλευτές...

κατά εννέα, ενώ επτά βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Για το θέμα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα υπέρ της παραπομπής ψήφισαν 215 βουλευτές, κατά ψήφισαν εννέα βουελυτές και οκτώ ψήφισαν «παρών».

Στην ψηφοφορία ήταν παρόντες 242 βουλευτές. Έγκυρα ήταν τα 236 ψηφοδέλτια, άκυρα τα έξι, ενώ βρέθηκαν και τέσσερα λευκά.

Κατόπιν αυτού, στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει η κλήρωση των πέντε μελών ανώτατων δικαστικών λειτουργών που θα απαρτίζουν το Δικαστικό Συμβούλιο.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματα με τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, αν θα υπάρξει διαχωρισμός τους και αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.


Νωρίτερα, στην ομιλία του από το βήμα της βουλής, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δηλώνοντας «αυτό δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν είναι το κόμμα μου».