25 Ιουλ 2011

...Λίγο βραδινό αεράκι .Του Γιάννη Ξανθούλη


...Είχε μια ζέστη, είχε μια πατρίδα, είχε μια υπομονή, είχε μια στενοχώρια, είχε μια σαστιμάρα και σιχαμάρα για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ.
Κι ο Ιούλιος προχωρούσε όπως πάντα μοιράζοντας καυτά μεσημέρια, μελτεμάκια και γιορτές.(...)
Χρεοκοπημένοι «επιλεκτικά και... αδυσώπητα» λουζόμαστε από τον υπέρλαμπρο ιουλιανό μήνα, μαζί με κάτι φριχτούς χαζοτουρίστες που λατρεύουν τη «λεβεντιά και την ελληνική ντομπροσύνη», αλλά και την αγγουροντομάτα συν το φτηνό καρπούζι. 

Αηδιασμένοι από την ακαταλαβίστικη λογιστική, σχεδόν βαρεθήκαμε να παριστάνουμε πότε τους αγανακτισμένους και πότε τους κατ' εξακολούθηση μαλάκες, μιας Ευρώπης που υποπτεύομαι ότι νοσταλγεί πλέον τα μάρκα, τα γαλλικά φράγκα, τις γκινέες, τις λιρέτες κι όλα τα παλιά έντιμα καλούδια.

Ευτυχώς που η τηλεόραση αλλά και πάμπολλες σελίδες των κοινωνικών σχολίων μάς πληροφορούν για σημαντικότερα γεγονότα «ειδώλων» και αξεπέραστων προτύπων.

Κι έτσι το αγριεμένο πλήθος μεταξύ «εξτένσιον» και «μαστουρμπέισον» ρουφά στην κυριολεξία τρία τουλάχιστον τουρκικά σίριαλ καθ' εκάστην και άπειρες ειδήσεις τηλεοπτικού -πάντα- κύρους όπως:

** Η ΣΟΥΛΑ ΒΙΜΠΟΥΡΝΟΥ, ηθοποιός και πρώην παρουσιάστρια της δημοφιλούς εκπομπής «Μαστάρια και βιολέτες» ΔΕΝ θα πάει φέτος στη Μύκονο γιατί ο αγαπημένος της (επιχειρηματίας κοπανιστού αέρα) έπαθε τριπλή βλεννόρροια και κάνει εντατική θεραπεία με σούσι και κατάπλασμα λιναρόσπορου.

«Θα σταθώ πλάι του», δήλωσε η αγέρωχη Σούλα, που επιπλέον είναι ΚΑΙ αγανακτισμένη με όσους κακολογούν το ποδόσφαιρο για «στημένα».

«Στημένα είναι μόνο τα πορτοκάλια», ξαναδήλωσε η Σούλα, που ως γνωστόν παλιά είχε δεσμό με τον τερματοφύλακα Καρπουζαρίδη, ανιψιό της Παναγίας Σουμελά. Σήμερα ο «Καρπ» βρίσκεται στη φυλακή Λάρισας για σωματεμπορία «ώσπου να λάμψει η αλήθεια».

** Συνελήφθη ο σκηνοθέτης Πίπης Τσιπούρας γιατί έξω από το σπίτι του κυρίου Βενιζέλου φώναζε συνθήματα όπως: «ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ το πτυχίο λογιστή Βαγγέλη» και «Να μου φιλήσεις τη Λαγκάρντ εκεί που ξέρεις...».

** ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΛΕΣΒΙΑ. Είμαι αγνή Κορυδαλιώτισσα όπως ο Λάκης Γαβαλάς, βροντοφώναξε το μοντέλο Αμυγδαλίτσα Δαγκωμένου, όταν ο αρραβωνιαστικός της, ιδιοκτήτης αλυσίδας πατσατζίδικων Κ.Χ. την κατηγόρησε ότι χόρευε βαρύ «παπανδρέικο» ζεϊμπέκικο για τα μάτια μιας Γεωργιανής καλλονής που κάνει καριέρα πλαστογράφου.


** Η Ελένη Μενεγάκη έκανε τάμα να πάει στην Τήνο με τρίκυκλο ΑΝ παχύνουν ΟΛΕΣ οι ανταγωνίστριές της ώστε να μη βρίσκουν βρακί στα μέτρα τους.

** Ο τραγουδιστής του σουξέ «Επαιξα στα ζάρια τον πατέρα μου, τη μητριά, τη θεια μου ΚΑΙ τη βέρα μου», Καλόγνωμος Ταρίφας, ορκίστηκε προχθές μούτσος σε κρουαζιερόπλοιο. Ο Ταρίφας, όπως δήλωσε, είναι ετεροθαλής αδελφός του πρωθυπουργού και ζητά επίμονα εξέταση DNA. Το Μαξίμου σιωπά, αλλά από έγκυρες πηγές μάθαμε ότι για ανάλογη εξέταση περιμένουν άλλα σαράντα πέντε άτομα!..

Και στο μεταξύ το θερμόμετρο απολαμβάνει τα παιχνίδια του αντάμα με την ευτράπελη εξωπραγματικότητά μας. Οι λέοντες μουγκρίζουν πονεμένα ως ζώδια, ο ήλιος καίει, ο ευρωπαϊκός μας οίστρος στο ναδίρ και η Τουρκία κατεπειγόντως ανήσυχη ΑΝ θα την υποστηρίξουμε να μπει στην Κομισιόν με παπά και με κουμπάρο.

ΕΔΩ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν και οι «οίκοι αξιολόγησης» ΑΠΕΙΛΟΥΝ να υποβαθμίσουν ακόμη και τις γεμιστές μας πιπεριές και ντομάτες. «Ανελέητος ο καπιταλισμός υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία των γεμιστών», δήλωσε η κυρία Παπαρήγα από το μετέωρο βήμα της Βουλής...

...Είχε μια ζέστη, είχε μια βεράντα-πατρίδα, είχε μια υπομονή, είχε διψασμένα κουνούπια, και μάλλον δεν περίμενε τίποτα πια. Ισως λίγο βραδινό αεράκι.

ΠΗΓΗ: radar-gr