25 Ιουλ 2011

Φλος Ρουαγιάλ ή Μπουρμπούτσαλα? Του Γιώργου Κάτσικα


Όσο εκκρεμούσε η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, το επιχείρημα – καραμέλα των ορκισμένων εχθρών του ήταν ένα και μοναδικό. «Και χωρίς το Μεσοπρόθεσμο, οι κουτόφραγκοι θα μας βοηθήσουν γιατί δεν τους συμφέρει να βουλιάξουν μαζί μας».
Οι ειδήμονες της «οικονομικής... διπλωματίας» που με την διαχρονική εμπλοκή τους στην Ελληνική πολιτική απέδειξαν πως αδυνατούν να μοιράσουν άχυρο σε δυο γαϊδούρια, αγόρευαν ανοιχτά περί ωμού εκβιασμού που έπρεπε να κάνουμε κατά των δανειστών μας, θεωρώντας ως δεδομένη τη χρηματοδότηση της τελευταίας Σοβιετικού τύπου Ευρωπαϊκής μπανανίας.

Γελοιότητας μεγαλείο. Η αντιπολίτευση που παρακολουθούσε ΒΟΥΒΗ τον ανελλήνιστο φιλέλληνα και κατ επίφαση πρωθυπουργό, πριν ενάμιση χρόνο, να ανταλλάσει το τότε υπαρκτό υπερόπλο της απειλής χρεοκοπίας απέναντι στην απόλυτα αιφνιδιασμένη και ανέτοιμη Ευρωπαϊκή Ενωση με ένα ανύπαρκτο νεροπίστολο «πάνω στο τραπέζι», ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ εκ του ασφαλούς κατόπιν εορτής, συνεπικουρούμενη από ελάχιστους γραφικούς πράσινους «επαναστάτες» που ψήφισαν «ό,τι τους είπε η αγανακτισμένη κορούλα τους»(!!!) προσπαθούσε να πείσει, πως με το ζόρι οι δάνειες δυνάμεις θα έσωζαν μια χώρα η οποία, πάσχουσα από αυτοκτονικό ιδεασμό, θα καταψήφιζε τη σωτηρία της!

Έκανε πράγματι μπλόφα τότε η Μέρκελ και η παρέα της; Τι «φύλλο» είχε τότε η ομάδα σωτηρίας της εν λόγω κυρίας, για την οποία οι εγχώριοι ειδήμονες έλεγαν ότι μπλοφάριζε; Φλος Ρουαγιάλ ή Μπουρμπούτσαλα;

Πηγαίνοντας "πάσο" με την ψήφιση του ΑΔΙΚΟΥ για τον απλό έντιμο πολίτη μεσοπρόθεσμου, μπορεί να μη είδαμε τότε τα φύλλα της (κανένας σοβαρός παίχτης δεν ανοίγει τα φύλλα του μετά το «πάσο» του αντιπάλου) όντας όμως ΘΕΑΤΕΣ (και όχι συμμετέχοντες όπως τα πράσινα ανδρείκελα υποστηρίζουν) στη νέα παρτίδα που έπαιξε προχθές στις Βρυξέλλες με τους ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, μάλλον θα πρέπει να αισθανόμαστε ανακούφιση για το δικό μας «πάσο» στην παρτίδα του Μεσοπρόθεσμου.

Είναι αντικειμενικά παραδεκτό, πως λόγω της δομής του καπιταλιστικού συστήματος και της ελεύθερης αγοράς οι ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΙ αντίπαλοι σε μια παρτίδα οικονομικού ή επενδυτικού «πόκερ» είναι οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και οι πολυεθνικές. Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί σε λιβελογραφήματα που έχουν ως στόχο τους παραπάνω «τρισκατάρατους» που κυβερνούν τον κόσμο! Μπροστά, μάλιστα, στους δικούς μας γραφικούς «Αντωνογιωργάκηδες» φαντάζουν ως απόλυτα μεγαθήρια.

Με αυτά τα μεγαθήρια έπαιξε προχθές την παρτίδα της η κ. Μέρκελ και τους «κούρεψε» κανονικά!


Μήπως έκανε και σ αυτούς «μπλόφα»;

Μήπως επιμένοντας απέναντι σε τράπεζες όπως η ΗSBC, η DEUTSCHE BANK, η ROYAL BANK OF SCOTLAND, η BNP Pariba ή απέναντι σε ασφαλιστικούς γίγαντες όπως η AXA, η ALLIANZ, και η ING, πως απαραίτητη προϋπόθεση για περεταίρω βοήθεια στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, προκειμένου να μην χάσουν και οι μεγαλοεπενδυτές αυτοί οι εκτεθειμένοι στα ελληνικά ομόλογα-σκουπίδια τα λεφτά τους, είναι να κάτσουν «εθελοντικά» στην καρέκλα για να εξασκήσει το χόμπι της στην « υψηλή κομμωτική» η γερμανίδα καγκελάριος, μπλοφάριζε;

Έστω λοιπόν ότι μπλοφάριζε.

Γιατί, άραγε, δεν βρέθηκε έστω και ένας μεγαλοτραπεζίτης «Αντωνογιωργάκης» να πει «δεν θέλω κούρεμα και αν έχεις τα κότσια μη βοηθάς την Ελλάδα » αφού, λόγω της μπλόφας, ήταν λογικά δεδομένη η μετέπειτα απόσυρση του γερμανικού αιτήματος περί συμμετοχής ιδιωτών στην ελληνική διάσωση;

Γιατί, άραγε, όλοι οι μεγαλοτραπεζίτες με «έκθεση» στα ελληνικά ομόλογα δέχτηκαν οικειοθελώς να τους κουρέψει μια μαθητευόμενη κομμώτρια και ΔΕΝ εκμεταλλεύτηκαν ούτε καν το γεγονός, πως αποτελούν τα αγαπημένα παιδιά του καπιταλισμού και της ελεύθερης οικονομίας;

Έγιναν ξαφνικά φιλέλληνες; Έγιναν ξαφνικά αγνοί διασώστες;

Γιατί πήγαν όλοι «πάσο» στο χτύπημα της Μέρκελ και δεν βρέθηκε ένας να πει "τα βλέπω";

Το «φλός» στα χέρια του αντιπάλου ακτινοβολεί ακόμα και με τα φύλλα κλειστά. Αν μάλιστα τον προκαλέσεις και τ’ ανοίξει τότε τυφλώνει. Και το κυριότερο. Όταν παίζεις με τράπουλα που την έχει «φτιάξει» ο άλλος το φλός δεν έρχεται κατά τύχη αλλά κατά παραγγελία


Η παρτίδα των Βρυξελλών ήταν ένα μοναδικό μάθημα πόκερ «οικονομικής διπλωματίας», που θα πρέπει να το έχουν συνεχώς στο μυαλό τους οι εγχώριοι πολιτικοί παπατζήδες, που αντί να ευγνωμονούν την τύχη τους που δεν παίζουν πρέφα πίσω απ τα κάγκελα, προκαλούν την τύχη ολόκληρου του Ελληνικού λαού.


Όπως θα πρέπει να έχουν συνεχώς υπόψη, πως κάθε φορά που βρίσκονται στην ίδια πράσινη τσόχα με τους κουτόφραγκους, το φλός ρουαγιάλ έρχεται κατά παραγγελία στον κατασκευαστή της τράπουλας που φέρει την ένδειξη made in Germany, με την ίδια ευκολία που ήρθαν και έπνιξαν την Ρουσφετόβια τα «Μερσεντέ» οι «Μπέμπες» και τα «Καγιέ» του ίδιου γίγαντα κατασκευαστή, χάρη στα δανεικά που τώρα δε γουστάρουμε να ξεπληρώσουμε.


Στα πλαίσια της νέας συμφωνίας διάσωσης έρχεται, σύντομα, ΝΕΟ «μνημόνιο» και προφανώς νέο δίλλημα του τύπου «αποδοχή ή χρεοκοπία». Το δυνατό χαρτί της κατ εκβιασμό χρεοκοπίας, που μπορούσε να χτυπήσει ακόμα και στημένη τράπουλα, κάηκε ή καλύτερα πνίγηκε απ το νεροπίστολο πάνω στο τραπέζι λίγο πριν το 1ο μνημόνιο.
Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι δεχτήκαμε στις Βρυξέλλες αβίαστα την ρετσινιά του λαμόγιου για ένα κούρεμα της τάξης του 12% του συνολικού μας χρέους, (το 20% της εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών μεταφράζεται σε 12% του συνολικού χρέους) με τους μεγαλοεπενδυτές ιδιώτες ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟΥΣ στην μαθητευόμενη κομμώτρια Μέρκελ για μια «κουπ» της αρεσκείας της!
Σαν να μπουκάρεις σε τράπεζα, για να κλέψεις 100 ευρώ και να γλυτώνεις τη φυλακή (όχι όμως και τη ρετσινιά) λόγω βλακείας! .


Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, τόσο οι αγανακτισμένοι οπαδοί του τρισάθλιου συνθήματος «δεν θα πληρώσουμε ποτέ» (τα δανεικά που μας βόλεψαν τόσα χρόνια), όσο και οι πάσης φύσεως εγχώριοι γίγαντες της οικονομικής διπλωματίας της μπλόφας, ή οι όψιμοι «επαναστάτες» που ρωτάνε τα παιδιά τους τα σκυλιά τους ή τα γατιά τους τι να ψηφίσουν στην Βουλή , πως αντιτάσσοντας μπουρμπούτσαλα made in Greece στο φλος ρουαγιάλ made in Germany θα μείνουν με τα φύλλα της χρεοκοπίας στο χέρι. Τόσο απλά!


ΥΓ1: Όσα δανεικά και να δοθούν, όσα χρέη και αν χαριστούν, αν η χώρα δεν γυρίσει σε πρωτογενές πλεόνασμα τερματίζοντας την σίτιση του δημοσίου τέρατος, σωτηρία δεν υπάρχει. Και επειδή οι δικοί μας είναι ανίκανοι να το κάνουν ήρθε η ώρα να το κάνουν οι ξένοι

ΥΓ2. Είναι τραγικό! Να έχεις 1 δισεκατομμύριο λόγους να «επικηρύξεις» ή να γιαουρτώσεις τους άχρηστους πολιτικούς φιόγκους ΟΛΩΝ των κομμάτων και να επικηρύττεις, τελικά, μόνο τους σοσιαλιστές του χαβιαριού, για την μοναδική σωστή κίνηση της ΤΡΙΣΑΘΛΙΑΣ καριέρας τους, την ψήφιση του ΑΔΙΚΟΥ μεσοπρόθεσμου, ώστε να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία, στην οποία έφτασε λόγω του ενός αυτού δισεκατομμυρίου λαθών…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (katsikas.george@gmail.com)
ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ