14 Απρ 2011

Σταματούν οι εφημερίες και στο "Αλεξάνδρα"


Την αναστολή των γενικών εφημεριών και στο «Αλεξάνδρα» αποφάσισε η διοίκηση του νοσοκομείου λόγω έλλειψης φαρμάκων, υγειονομικού, χειρουργικού και ορθοπεδικού υλικού. Η διοίκηση του νοσοκομείου είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς το υπουργείο Υγείας, στην οποία έκρουε.. τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς οι προμηθευτές είχαν διακόψει την παροχή υγειονομικού, χειρουργικού και ορθοπεδικού υλικού...Σε αναστολή της λειτουργίας τους έχουν προχωρήσει από την αρχή της εβδομάδας και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο, καθώς όπως καταγγέλλουν διοίκηση και εργαζόμενοι, η ελλιπής χρηματοδότησή τους από τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας έχουν καταστήσει αδύνατη τη λειτουργία τους.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων έχουν προειδοποιήσει ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δοθεί οριστική λύση.

Αύριο, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Αντρέας Λοβέρδος θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη με τους προέδρους των Ιατρικών Σχολών της χώρας, στις 09:00, στο υπουργείο Παιδείας. Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η λειτουργία των "Αρεταίειο" και "Αιγινήτειο", καθώς και θέματα που αφορούν στη λειτουργία των πανεπιστημιακών γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΚΚΕ: Σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι "η πολιτική της κυβέρνησης βάζει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών, αφού οδηγεί στην αναστολή της λειτουργίας του ενός δημόσιου νοσοκομείου μετά το άλλο, λόγω έλλειψης φαρμάκων, υγειονομικού, χειρουργικού και ορθοπεδικού υλικού".

"Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που επικαλείται η κυβέρνηση για την καθυστέρηση της χρηματοδότησης είναι το πρόσχημα για τη στάση πληρωμών προς τις δημόσιες μονάδες υγείας και τη στάση παροχών προς τους ασθενείς, φορτώνοντας τα βάρη της υγείας στους ίδιους τους εργαζόμενους", σημειώνει το ΚΚΕ.

Προσθέτει δε ότι καθημερινά τα πράγματα χειροτερεύουν και καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν "καμία αναμονή, καμία ανοχή σ’ αυτή την πολιτική".


fimotro