8 Απρ 2011

Έτσι ..για την αποκατάστασηη της τάξης

 του Φάνη Κουρεμπέ

Με κατάπληξη διάβασα στην ιστοσελίδα σας την προσωπική επίθεση του κου Κλαδούχου Γρηγόρη. Τη στιγμή μάλιστα που όπως και ο ίδιος δηλώνει δεν γνωριζόμαστε παρά εξ όψεως.
Με παραξενεύει το ύφος του, τη στιγμή που στο σχόλιο μου δεν καταφέρθηκα εναντίον του. Το μόνο που είπα – σε απλά ελληνικά -  είναι ότι όταν.. αναπαράγουμε ανακρίβειες, δημιουργούμε πολλές φορές εντυπώσεις.
Στο σχόλιο του κου Κλαδούχου θέλησα να αποκαταστήσω την αλήθεια σε όσα από αυτά που είπε, αναλογούν στον πολιτικό φορέα τον οποίο συμμετέχω και στον επιστημονικό  κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούμε.

Ανέφερα τις ιδιότητες μου για να γίνει αντιληπτό ότι μιλάω,  επειδή γνωρίζω.
Στο « ανορθωτικό» σχέδιο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μετέχουν και οι φυτωριούχοι του Ξυλοκάστρου αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή στη χώρα αυτή. Το «ανορθωτικό» σχέδιο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ δεν αφορά τον μικρόκοσμο των συντακτών του. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής ανάλυσης για τη γεωργία στη χώρα μας.
Πολιτική κε Κλαδούχε δεν είναι να χτυπάς πόρτες και ρωτάς «μήπως έχετε κανένα πρόβλημα να σας βοηθήσω»; Πολιτική είναι να καλείς φορείς και κλάδους σε ανοιχτές συζητήσεις για το μέλλον της γεωργίας στην περιοχή τους. Για ενημέρωση σας λέω ότι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έχει καλέσει δύο τέτοιες συσκέψεις στην περιοχή σας. Τα συμπεράσματα από δεκάδες ανάλογες συσκέψεις ανά την Ελλάδα  αποτελούν το πρόγραμμα του ΣΥΝ για τη γεωργία.
Όσο για τον επίλογο δεν θα ήθελα να τον σχολιάσω γιατί μου έφερε στο μυαλό καταστάσεις που έλαβαν χώρα στην περιοχή του δήμου Ξυλοκάστρου πέντε χρόνια πριν. Δεν με αφορούν.