3 Απρ 2011

Στο +8 και αγκαλιά με το πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα


Αγκαλιά με τον τίτλο είναι πλέον η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ήττα-σοκ της Ρεάλ από τη Σπόρτινγκ Χιχόν στη Μαδρίτη και με το γκολ του Πικέ πέρασαν από την πάντα καυτή έδρα της Βιγιαρεάλ (1-0), αυξάνοντας στους 8 τη διαφορά ..από τους «μερένχες» με ισάριθμες αγωνιστικές να απομένουν.

Η Μπαρτσελόνα δεν έπιασε τα γνώριμα στάνταρ της, όμως με το τέρμα του Ζεράρ Πικέ (υπάρχει υποψία χεριού στο κοντρόλ του διεθνούς στόπερ) κατάφερε να βάλει στη σούμα της άλλους τρεις βαθμούς. Η Βιγιαρεάλ ήταν καλή, απείλησε, όμως ο Βίκτορ Βαλντές απέδειξε ότι είναι ο πιο φορμαρισμένος τερματοφύλακας στην Ευρώπη, λέγοντας "όχι" σε δύο τετ α τετ του Ρόσι και ένα γυριστό "κεραυνό" του Καθόρλα.

Νωρίτερα, η Σπόρτινγκ Χιχόν είχε βάλει ταφόπλακα στα όχειρα τίτλου της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Αστουριάνοι νίκησαν 1-0 τους «μερένχες» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», υποχρεώνοντας έτσι τον Ζοζέ Μουρίνιο στην πρώτη εντός έδρας ήττα του για το πρωτάθλημα από τις 23 Φεβρουαρίου 2002. Έκτοτε μετρούσε 152 παιχνίδια αήττητος με Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ!

Τότε η Πόρτο του Μουρίνιο είχε ηττηθεί 3-2 από την Μπέιρα Μαρ στο "Ντας Άντας", όμως έκτοτε ο "εκλεκτός" είχε ένα ανεπανάληπτο σερί, το οποίο -σε μία ακόμα κρίση έπαρσης- είχε προδικάσει στην αρχή της σεζόν ότι θα τρέχει μέχρι το 2015!

Οι Μαδριλένοι παρατάχθηκαν στο γήπεδο χωρίς τους τραυματίες Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά και φάνηκε ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν χωρίς τους δύο πιο φορμαρισμένους παίκτες τους. Η Σπόρτινγκ όχι μόνο κατάφερε να την κρατήσει στο μηδέν, αλλά το γκολ του Μιγκέλ Άνχελ Ντε Λας Κουέβας, πρώην παίκτη της Ατλέτικο, στέλνει τον τίτλο στη Βαρκελώνη. Ο Μουρίνιο επιστράτευσε στο 75' τον ανέτοιμο Ιγκουαΐν, αλλά φάνηκε εντελώς εκτός ρυθμού, καθώς ήταν παροπλισμένος για τρεις μήνες.

H Ρεάλ διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, αλλά δεν έχει δίκιο. Ο βοηθός είχε δίκιο και για το ακυρωθέν γκολ του Καρβάλιο στο 2' και για τη φάση του 42' όταν ζήτησαν πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή.

Το τρίτο ματς της ημέρας είχε την υπογραφή του Ρομπέρτο Σολδάδο. Ο "Ρίγιο" με τέσσερα προσωπικά γκολ οδήγησε σε θρίαμβο 4-2 τη Βαλένθια στην έδρα της Χετάφε. Ο 25χρονος Βαλενθιάνος (που όμως αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Ρεάλ) δεν πανηγύρισε καθώς από το 2008 μέχρι το καλοκαίρι αγωνιζόταν με τα χρώματα της τρίτης κατά σειρά ομάδας της Μαδρίτης.

Η βαθμολογία στην κορυφή: Μπαρτσελόνα 81, Ρεάλ Μαδρίτης 73, Βαλένθια 57, Βιγιαρεάλ 54, Εσπανιόλ 43, Αθλέτικ Μπιλμπάο 42, Σεβίλλη 42, Ατλέτικο Μαδρίτης 39

Αποτελέσματα και σκόρερ της 30ης αγωνιστικής

Σάββατο

Ρεάλ Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Χιχόν 0-1 (79' Ντε Λας Κουέβας)
Χετάφε-Βαλένθια 2-4 (13’ Μανού, 88’ Σαρδινέρο – 46’, 64’, 66’, 77’ Σολδάδο)
Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 0-1 (67' Πικέ)

Κυριακή (18:00)


Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Μαγιόρκα
Λεβάντε-Μάλαγα
Εσπανιόλ-Ράθινγκ Σανταντέρ
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Έρκουλες
Σεβίλλη-Σαραγόσα (20:00)
Οσασούνα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα


Αλμερία-Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:00)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ