6 Μαρ 2011

Εντυπωσίασαν οι Ρούσσης και Στάθης στην χθεσινή παρουσίαση βιβλίου


Δυο διανοούμενοι της αριστεράς χθες βράδυ "μάγεψαν" το ακροατήριο στο βιβλιοπωλείο Μπιτσάκου.. 

 "Ποιο είναι το περιεχόμενο του κομμουνιστικού οράματοςέτσι όπως το προσδιόρισαν οι κλασικοί του μαρξισμού; Ενός οράματος το οποίο.. στην συνέχεια παραχαράχτηκε βάναυσα,εκτός απο τους αντικομμουνιστές,τόσο απο τους ρεμφορμιστές όσο και κατά την διάρκεια του υπαρκτού σοσιαλισμού,με συνέπεια η κοινή γνώμη να έχει διαμορφώσει μια τελείως στρεβλή αντίληψη γι αυτό. "
Χθες το απόγευμα  πραγματοποιηθηκε η παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Ρούσση "Ο Μαρξ γεννήθηκε νωρίς".Μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές δυο φωτισμένους ανθρώπους..Τον πανεπιστημιακό και συγγραφέα Γιώργο Ρούσση και τον γνωστό σκιτσογράφο και δημοσιογράφο Στάθη Σταυρόπουλο.


"Είναι δυνατόν η σημερινή δόκιμη κρίση του καπιταλισμού να διαμορφώσει τέτοιες συνθήκες που να ανατρέψουν τους υλικούς όρους ενσωμάτωσης οδηγώντας έτσι στην υπέρβαση της αντίθεσης ανάμεσα στις αντικειμενικές δυνατότητες της εποχής μας και την υστέρηση του υποκειμενικού παράγοντα; Αν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο ,αν πράγματι όπως λέει ο Νίτσε "η αηδία είναι ικανή να δημιουργήσει φτερά και δυνάμεις που διαισθάνονται τις πηγές"αυτό σημαίνει ότι το σημερινό βαθύ σκοτάδι κρύβει μέσα του το κομμουνιστικό μας μέλλον.."δηλώνει ο καθηγητής Ρούσσης..
Μια συζήτηση διαφορετική ,με γλώσσα αλλιώτικη απο δυο διανοούμενους  της αριστεράς που επεδίωξαν τον διάλογο με το ακροατήριο ,άπλωσαν τις γνώσεις τους και προσπάθησαν να απαντήσουν στο παραπάνω ερώτημα..