5 Φεβ 2011

Μέσα στο 2011 µπαίνει στην παραγωγή το αυτοκίνητο που πετάει


Θα ειναι το πρώτο αυτοκίνητο, που όποιος θελήσει να το αγοράσει, θα πρέπει εκτός από δίπλωµα να έχει στο ενεργητικό του και τουλάχιστον 20 ώρες… πτήσεων.
Κι αυτό γιατί αν την ώρα που βρίσκεται στον δρόµο...
πατηθεί ένα λάθος κουµπί, τότε το αυτοκίνητο θ’ αρχίσει να ξεδιπλώνει φτερά και µέσα σε 20 δευτερόλεπτα θα είναι έτοιµο να βρεθεί στους ουρανούς. 

Το Transition Roadable Aircraft είναι το πρώτο αυτοκίνητο που µπορεί να πετά και κατασκευάστηκε από µια αµερικανική εταιρεία, την Terrafugia. Ο Κάρλ Ντίντριχ, που είναι διευθυντής της εταιρείας, αναφέρει ότι πολλοί άνθρωποι δεν είχαν ποτέ σκεφτεί το ενδεχόµενο να πετάξουν πλοηγώντας ένα µικρό αεροσκάφος. «Οµως το TRA είναι τόσο εύκολο στη χρήση του, που αρκετοί θα µπουν στον πειρασµό να το αποκτήσουν».

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην παραγωγή του µέσα στο 2011 και υπολογίζουν ότι στην αµερικανική αγορά θα διαθέτουν περί τα 200 «κοµµάτια» κάθε χρόνο. Η τιµή στην οποία θα µπορεί κανείς να το αγοράσει, θα ξεκινά από τα περίπου 150.000 ευρώ και θα διαφοροποιείται ανάλογα µε τον εξοπλισµό του, όπως ακριβώς συµβαίνει και µε τα αυτοκίνητα.

Οποιος το αγοράσει, θα µπορεί µε ένα µόνο γέµισµα στο ρεζερβουάρ να ταξιδεύει από το Λονδίνο στη Ζυρίχη, αφού το βεληνεκές του οχήµατος ξεπερνά τα 700 χιλιόµετρα. Η ταχύτητά του θα φθάνει τα 172 χλµ. και η κατανάλωσή του σε καύσιµο θα είναι 18,9 λίτρα ανά ώρα, το άνοιγµα των φτερών του τα 8 µέτρα και το ωφέλιµο φορτίο του είναι 210 κιλά.

ΠΗΓΗ: τα νεα on-line