30 Ιαν 2011

Την Παρασκευή στο τραπέζι των «27» η επαναγορά ομολόγων


Το ενδεχόμενο επαναγοράς του ελληνικού χρέους από το νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα περιλαμβάνεται στο «μενού» των ηγετών των «27», που θα συνέλθουν την ερχόμενη Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

 Ο εκπρόσωπος του επίτροπου...
Ολι Ρεν (οικονομικές υποθέσεις) ερωτηθείς σχετικά επιβεβαίωσε χθες ότι στη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής θα βρεθεί υπό συζήτηση, μεταξύ άλλων, στο τραπέζι των «27» η δυνατότητα αγοράς μέρους του ελληνικού χρέους από το Ταμείο, όπως άλλωστε δήλωσε από το Νταβός ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Οπως διευκρίνισε ο Αμαντέο Αλταφάιγ, θα γίνει την Παρασκευή μεταξύ των «27» συζήτηση για τη συνολική απάντηση στην κρίση του δημόσιου χρέους, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο τη λειτουργία του Ταμείου με τη σημερινή μορφή του όσο και του μελλοντικού, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2013.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της ανοιχτής αυτής συζήτησης αναμένεται να τεθεί και το θέμα επαναγοράς του ελληνικού χρέους από το Ταμείο. Ο εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν την Παρασκευή θα καθησυχάσουν τις αγορές.