10 Νοε 2010

Σοβαρευτείτε επιτέλους !Άλλα μηνύματα σας έστειλαν οι Κορινθιοι και οι Πελοποννήσιοι

Ανασκουμπώνονται τα κόμματα για την μάχη της δεύτερης Κυριακής ,αφού έχουν δηλώσει πανευτυχή που δεν οδηγήθηκαν στον πλήρη διασυρμό απο την κάλπη της πρώτης εκλογικής μάχης. Παρά την μεγάλη αποχή ,παρά τα πολύ χαμηλά ποσοστά που συγκέντρωσαν ,εξακολουθούν να απευθύνονται σε λαό αφελών και να δηλώνουν το "νενικήκαμεν"!
Η μάχη των περιφερειών ,η μάχη των δήμων ,των πρωτευουσών , όλα μπαίνουν στα κομματικά τεφτέρια με τις προσθαφαιρέσεις.Στην λογική της κομματικής εξαπάτησης των ψηφοφόρων ,αλλά και της αναδειξης υπευθύνων για τις ενδεχόμενες ήττες,έχει ανοίξει ήδη ο λάκκος με την λάσπη ,ως μέσο εξαγνισμού απο τα μοιραία λάθη και τις εσφαλμένες επιλογές.
Έτσι οι έχοντες παρωπίδες στο διάβα τους ,εξέπλαγησαν με τα αποτελέσματα του δήμου Κορινθίων .Αναρωτιούνται πώς συνέβη ετούτο "το ατύχημα", τι ακριβώς έχει συμβεί ,μήπως τάχα αλλοιώθηκε η βούληση των ψηφοφόρων; Είναι το καινούργιο εφευρημα του δεύτερου γύρου,έχω την υποψία..Μήπως νοθεία; Μήπως ψήφισαν και τα δένδρα; Μήπως βιάστηκαν οι συνειδήσεις των ψηφοφόρων; Δεν μπορεί να εξηγηθεί "το ατύχημα" της πρώτης Κυριακής ,αφού άλλα έλεγαν οι δημοσκοπήσεις. Και για τον Δημαρά άλλα έλεγαν οι δημοσκοπήσεις και καταλήξαμε να ακούμε για τον Σγουρό και τον Κικίλια!Δημοσκοπήσεις όμως, επιτρέψτε μου να τονίσω πως δεν είδαμε όλο το καλοκαίρι!Εκτός απο μια που που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο  κι  έφερνε πολύ στην εικόνα της περασμένης Κυριακής και παρα΄το τότε θολο και ανωριμο τοπίο..Δημοσκοπήσεις επικαλούντο και οι Τατούλης και Δράκος και είδαμε όλοι τα αποτελέσματα της Κυριακής. Δημοσκοπήσεις είχε και το ΠΑΣΟΚ στην Σικυώνα , για να καταλήξει στην επιλογή του και τελικώς η κάλπη έβγαλέ πρώτο τον "αντάρτη" Σταματόπουλο!
 Στην Περιφέρεια, οι της ΝΔ έχουν επιβάλλει σιωπητήριο κι εργάζονται πυρετωδώς και παντοιοτρόπως για να επιβάλλουν τον Δημήτρη Δρακο. Δεν θα είναι τυχαίες οι αποχωρήσεις στελεχών απο τα ψηφοδέλτια του Πέτρου Τατούλη ..Πρόκειται για Νεοδημοκράτες που δεν εξελέγησαν ,λησμονώντας βεβαίως πως απευθύνονταν σε Πασοκικό εκλογικό σώμα. Και παρόλα αυτά η πλευρά Τατούλη μουρμουρίζει πως το ΠΑΣΟΚ δεν συσπειρώθηκε όσο θα πρεπε.Πόσο θα έπρεπε ,αναρωτιέμαι ,τελικά να συσπειρωθεί μια βάση δυσαρεστημένη απο την κυβερνητική πολιτική ,με υποψήφιο μη προερχομενο απο το κόμμα της και με ψηφοδέλτια που σίγουρα οδηγούσαν  σε συγχιση; ,Όλες οι παραπάνω σκέψεις και εκτιμήσεις των δυο επιτελείων ,υποτιμούν το εκλογικό σώμα ,το οποίο έχει ένστικτο.Και πολλές φορές αποδεικνυεται και σοφό!Έφερε ισοπαλες τις δυναμεις των πρωταγωνιστών, λες και ήθελε να κοντύνει την αμετροέπεια και την ενδεχόμεη αλλαζονεία..Και τώρα οι μεν, σκάβουν -σκάβουν κάτι βρώμικο να βρουν και οι δε, ζητούν να τραβηχτούν "υπουργικά αυτιά απο χέρι πρωθυπουργικό για να κόψουν το νήμα πρώτοι!" Το πρώτο ,αν ισχύει ,είναι όχι πολιτικά έντιμο  ,το δεύτερο,αν ζητήθηκε κατ αυτόν τον τρόπο  , αγγίζει τα όρια του θράσους..
Ας ανατρέξουν όλοι λοιπόν ,να βρουν εκείνες τις απαραίτητες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες που θα τους βγάλουν νικητές ..Κι ας ανησυχήσουν ..Γιατί με αυτά τα καμώματα, η αποχή θα μεγαλώσει..