3 Ιουν 2021

Η αντιπολίτευση του twitter τρομάζει τη ΝΔ


Θοδωρής Καραγιαννίδης

Σε πρώτο επίπεδο, όλα βαίνουν καλώς για το κυβερνών κόμμα. Ο φιλοκυβερνητικός τύπος γράφει, ότι μετά από δύο χρόνια η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις μεγαλώνει και αυτό είναι...

πρωτοφανές. Την ίδια ώρα αναδεικνύονται θέματα όπως το άυλο διαζύγιο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αστυπάλαια, για να υπογραμμιστεί η μεταρρυθμιστική ορμή του πρωθυπουργού.

Στο twitter, όμως, οι χυδαιότητες της υποψήφιας της ΝΔ Αφροδίτης Λατινοπούλου εξακολουθούν να σχολιάζονται αρνητικά, ενώ αυτό είναι το μοναδικό πολιτικό θέμα που «τρεντάρει».

Και δεν είναι η πρώτη φορά, που στο Μέγαρο Μαξίμου αιφνιδιάζονται από το μέγεθος και την ένταση της αποδοκιμασίας της ΝΔ στα social media.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν παράλληλο κόσμο που δεν επηρεάζεται από τον πανίσχυρο προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης, που ελέγχει τα περισσότερα συμβατικά ΜΜΕ.

Και επειδή η ΝΔ υστερεί στις ηλικίες 17-34 και σαρώνει στους συνταξιούχους, ο προβληματισμός τους μεγαλώνει, γιατί οι νεότεροι βλέπουν λιγότερο τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και ενημερώνονται περισσότερο από το διαδίκτυο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόλο που τους αρέσει να καταγγέλλουν τα «τρολς του ΣΥΡΙΖΑ», γνωρίζουν πολύ καλά, πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει τη δύναμη και τη δυνατότητα να επιβάλει ατζέντα στο twitter.

Η αντικυβερνητική διάθεση, είτε πρόκειται για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη είτε για τoν Μιθριδάτη, εκδηλώνεται αυθόρμητα, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και χωρίς συντονιστή. Αυτό είναι που ανησυχεί περισσότερο την κυβέρνηση.

Αν δεν υπήρχε η ελευθερία του κυβερνοχώρου, ο Μιθριδάτης δεν θα είχε γίνει πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή και το εμετικό video της Α. Λατινοπούλου δεν θα είχε προκαλέσει τόσες αντιδράσεις. Την αποδοκίμασαν χλιαρά και σε όσο πιο χαμηλό επίπεδο μπορούσαν, επειδή αναγκάστηκαν να το κάνουν υπό το βάρος της κατακραυγής. Και πάλι δεν ξεμπέρδεψαν. Γιατί ο θόρυβος εξακολουθεί και οι εντυπώσεις μένουν.

Καθησυχαστικό για το Μέγαρο Μαξίμου είναι το γεγονός, ότι το αντικυβερνητικό ρεύμα, όπως εκδηλώνεται στο twitter, δεν σημαίνει απαραίτητα ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε είναι βέβαιο, ότι θα εκφραστεί στην κάλπη με ψήφο και όχι με αποχή.

Ωστόσο, ο κίνδυνος να διαμορφωθεί προοδευτικά δυναμική, ανάλογη του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος που καθόρισε το αποτέλεσμα των εκλογών το 2019 δεν μπορεί να αγνοηθεί από πολιτικούς αναλυτές και επιστήμονες. 


tvxs.gr