12 Μαρ 2021

Ξεχειλίζει η οργή


Αντώνης Ελευθεριάδης

Τα τελευταία γεγονότα της αστυνομικής βίας δημιουργούν ένα κίνημα αντίδρασης. Δεν είναι μόνο οι πορείες, που είναι οι πιο πολυπληθείς των τελευταίων ετών. Είναι και η ψηφιακή αντίδραση στα social...

media, τα οποία υποκαθιστούν πια τον ρόλο των ΜΜΕ στην  φιμωμένη από ενημέρωση Ελλάδα. Ενδεικτική η αντίδραση των χρηστών στο διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη  για τον  διχασμό, όπου 23 χιλιάδες ήταν οι αντιδράσεις θυμού σε σύγκριση με τις 2 χιλιάδες που περιορίστηκαν οι θετικές.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την ένταση, γεγονός που είναι εμφανές και από το πώς έχει διαχειριστεί την υπόθεση Κουφοντίνα, όπου επιφανείς νομικοί, δικαστικοί ακόμα και οι προερχόμενοι από τον χώρο της κεντροδεξιάς την καλούν να αλλάξει στάση, αλλά  και από την συγκρουσιακή στρατηγική  υπό τον νεοδεξιό πια υπουργό Προ.Πο. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στο ΑΠΘ ετοιμάζουν αναίτιες εφόδους, στις πλατείες εξορμούν και στέλνουν απροετοίμαστους, ανεκπαίδευτους και ανεξέλεγκτους αστυνομικούς που υπό καθεστώς μόνιμης πίεσης θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών αλλά και των ιδίων.

Η δεξιά εργαλειοποιεί την βία, ευελπιστώντας σε έναν Δεκέμβρη αντίστοιχο του Γρηγορόπουλου σε μια λογική να μαντρώσει, πολιτικά τώρα, τους αγανακτισμένους νοικοκυραίους. Συγκρούσεις στον δρόμο και συμβάντα από γνωστούς αγνώστους (χούλιγκαν κτλ) και τους χρήσιμους ηλίθιους που παριστάνουν τους αριστερούς, θα δομήσουν το αφήγημα μιας βαλλόμενης συντηρητικής και υπεύθυνης κυβέρνησης. Σε μια απέλπιδα μίμηση της λογικής Trump για όξυνση χρησιμοποιούν όχι τους οπαδούς τους, αλλά το κράτος.

Έχουν στοχοποιήσει τους νέους από την αρχή της κρίσης με την αστεία αντίληψη της ατομικής ευθύνης και του ανεύθυνου κράτους. Τους λοιδορούν, τους κυνηγάνε και τους ενοχοποιούν μέχρι να εκραγούν.

Παράλληλα, εμφύλιος έχει ξεσπάσει στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ύφεση του 8,2% την τρίτη χειρότερη επίδοση στην Ευρωζώνη. Η υπόθεση Λιγνάδη κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη. Η παραίτηση υπουργού προέρχεται από τον μοναδικό με ευθιξία και κατ’ επέκταση  δεν εκτονώνει την ασκούμενη πίεση σε όλα τα επίπεδα.  Μόνη λύση η αλλαγή ατζέντας. Μεγάλη δόση από ασφάλεια λοιπόν, ενδεχομένως αρκετές ελληνοτουρκικές παραβιάσεις και ίσως ένα  touch μεταναστευτικό για το δεξιό κοκτέιλ αποπροσανατολισμού.

Τα ΜΜΕ απόντα και ένοχα. Το video του Κωνσταντίνου Τσακίρη, δημοσιογράφου που καταγγέλλει λογοκρισία από το Ράδιο Θεσσαλονίκη, αποτυπώνει την σημερινή κατάσταση. Ο κόσμος εκφράζει την δυσαρέσκεια του μέσα από το #boycottGreekMedia.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο από image makers του μας υποτιμούν. Όπως όλοι οι πορφυρογέννητοι αδυνατούν να κατανοήσουν τα κοινωνικά προβλήματα. Θεωρούν, ότι διαχειριζόμενοι συστηματικά την εικόνα  θα μας ξεγελάσουν. Αυτή η εποχή έχει παρέλθει. Αυτή η εποχή ξεχειλίζει από οργή λόγω των λαθών και των επιλογών τους.


ΥΓ. Τα γεγονότα του Δεκέμβρη του Γρηγορόπουλου και οι πλατείες των Αγανακτισμένων κ. Μητσοτάκη δεν προήλθαν από κανέναν πολιτικό χώρο, αλλά από την αδιαφορία των κυβερνώντων για την υπόκωφη οργή του κόσμου.


ΠΗΓΗ: tvxs.gr


Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους, χωρίς να συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψη του jenny΄s world