12 Μαρ 2021

Ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κορινθίας

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το  μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν τα μέλη του Επιμελητηρίου Κορινθίας  την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 στην τέταρτη κατά σειρά ενημερωτική εκδήλωση  που..

πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος) με θέμα “Μικτές μορφές εργασίας (από απόσταση) στη Λιανική: η πράξη και το κανονιστικό πλαίσιο’’.

Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του Υπουργείου όσον αφορά τους τρόπους χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων, την προστασία των ηλεκτρονικών αγορών αλλά και την διαφάνεια και τα ανοικτά δεδομένα που θέλει να προωθήσει για μια πιο υγιή οικονομία. 

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε η κα Χαραλαμπία Γαλανοπούλου, τ. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Συντονισμού ΣΕΠΕ, που μίλησε για το νομικό πλαίσιο των νέων μορφών εργασίας καθώς και τι πρέπει να προσέξουν οι εργοδότες που έχουν τους εργαζόμενους τους σε αναστολή.  

Τέλος. ο κ. Ιωσήφ Μπούρλας, Senior Consultant and Trainer, ιδιοκτήτης της TMS Business Training, τόνισε την ανάγκη της αλλαγής κουλτούρας καθώς και την προσαρμοστικότητα του ανθρώπινου δυναμικού σε ένα διαφορετικό μοντέλο εργασίας που δεν είχαμε συνηθίσει σαν χώρα.  

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα, κ. Σταμπουλίδη για την τιμή και όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους αλλά και τους ομιλητές για την ενδιαφέρουσα παρουσίασή τους. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, εξέφρασε τον προβληματισμό για τις αλλαγές που ήρθαν για να μείνουν στο εργασιακό χώρο, αλλά και την αισιοδοξία του ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας θα τα καταφέρει να προσαρμοστεί στις αλλεπάλληλες προκλήσεις και μάλιστα θα βγει νικητής.