26 Φεβ 2021

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Νίκα - Καμπόσου -Όλο το ρεπορτάζ - Της Τζένης Σουκαρά


 Ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη συνάντηση  ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Π. Νίκα και στον πρόεδρο της ΠΕΔ Δ. Καμπόσο μαζί με την Εκτελεστική Επιτροπή του οργάνου από την οποία απουσίαζε ο δήμαρχος Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες..

η συνάντηση έγινε σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον και σε καλό κλίμα , όπως διαβεβαιώνουν και οι δυο πλευρές. 

Κοινός τόπος συζήτησης φαίνεται πως βρέθηκε από την στιγμή που ο Περιφερειάρχης έκανε απολύτως σαφές πως οι δήμαρχοι δεν  έχουν καμία συμμετοχή στο χρέος που έχει διαμορφωθεί στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ,γεγονός που αναμένεται να το πράξει και δημοσίως, κάτι που υποστήριζε εξ αρχής ο πρόεδρος Δ. Καμπόσος, και εξαιτίας αυτού του γεγονότος ξεκίνησε και ο αγώνας των δημάρχων για την όλη διευθέτηση του ζητήματος. 

Η ΠΕΔ ωστόσο θα συνεχίσει τον δικαστικό της αγώνα σε σχέση με το ζήτημα  για να αποσοβήσει  τους κινδύνους που ελοχεύουν από το θέμα αυτό. 

Όσον αφορά την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ και το μέλλον της, δεν φαινεται να αλλάζει κάτι μέχρι ώρας.Ο Περιφερειάρχης γνωστοποίησε πως τα προγράμματα που τρέχουν ήδη μόλις ολοκληρωθούν θα αποχωρήσει.

Από το ρεπορτάζ μπορούμε να αντιληφθούμε πως έπεσαν  οι τόνοι και βρέθηκε ο χρόνος και ο τόπος να δοθούν εκατέρωθεν εξηγήσεις αλλά και να υπάρξει συνεννόηση σε θέματα που χρίζουν της συνεργασίας των δυο θεσμικών.

Για την συνάντηση και τις λεπτομέρειες αυτής αναμένεται να δοθούν στις ανακοινώσεις της Περιφέρειας αλλά και της ΠΕΔ.

Τζ. Σουκ.