18 Ιαν 2021

Υγιείς και σφριγηλοί ...έτοιμοι για άρση καραντίνας !Της Τζένης Σουκαρά


Δηλαδή είμαστε καλά, είμαστε πολύ καλά και δεν το συζητώ!Ποιος πίστευε αγαπητέ πως μέσα σε μια εβδομάδα σχεδόν θα είχες γίνει περδίκι που θα πήγαινες και για σκι;

Να ανοίξουν τα χιονοδρομικά λέει ο Κυριάκος ο εμβολιασμένος για δεύτερη φορά..

και ήδη ακούγονται τα παγοπέδιλα των δεινών σκιέρ που βγαίνουν από τις αποθήκες. Να ανοίξουν και οι νομοί να πάει ο κόσμος στην Αράχωβα επιτέλους είπε ο πρωθυπουργός μας στους λοιμωξιολόγους και να σου πω τον βρήκα λίγο προκλητικό.Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός μας λογικά άκουσε τις κραυγές αγωνίας του κλαμπ Μεντιτερανέ της Γαλλίας και τους ικανοποίησε το αίτημα. Που πάει να πει πως είναι ιντερνασιοναλ πολιτικ τούτη εδώ η απόφαση. 

Αλλά όλη αυτή η υπόθεση μια τρελλή  σημειολογία. Σήμερα πχ Με 3 βαθμούς και με την Ελλάδα όλη στον πάγο, ο Κυριάκος δεν φόραγε φανελάκι όταν πήγε για το εμβόλιο. Αρνούμαι πως η Μαρέβα δεν έβαλε πλυντήριο!Ήταν σχέδιο!

Μόνο το πουκάμισο έβαλε και έβγαλε το μισό για να προβάλει το στέρνο το γυμνασμένο το υγιές το ατρόμητο μπροστά στον εχθρό. Πού να το βλάλει το στέρνο ο Αλέξης; Ούτε με 13 βαθμούς δεν ανοίγει το τρίτο κουμπί του πουκαμίσου. Ενώ ο Κυριάκος μην το συζητάς ..Έστειλε το μήνυμα στην Ευρώπη για την ρώμη την ελληνική, την σύγχρονη απέναντι στην πανδημία. 

Τώρα η αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβα καλά πότε γίναμε καλά, πότε το διαπιστώσαμε πώς σηκώνουμε ρολά ..Λίγες ημέρες πριν ήταν που οι λοιμωξιολόγοι διαφωνούσαν για τα δημοτικά, ανησυχούσαν για τους διασωληνομένους, έτρεμαν για το τρίτο κύμα. 

Καλέ θυμάμαι την Παγώνη που μου έλεγε πως μόλις με ζώσουν τα κρύα εκεί θα γίνει κόλαση και πως τα λύμματα των Αθηνών είναι άσχημα από τας εορτάς, και πως των Θεοφανείων έγινε του χριστεπώνυμου και δεν θα μας βγει σε καλό και να που μας ξεμαντρώνουν να πάμε να ψωνίσουμε, να πάρουμε τα απαραίτητά μας , τα κάνουμε τις εκπτώσεις μας, να δώσουμε το ραντεβού μας, να βάλουμε το υπόδημα , το ένδυμα να μας δει το σαλόνι του σπιτιού μας και να ανακουφιστεί που γύρισε η κυρά και έφυγε η ψυχοκόρη για τα θελήματα. 

Καλέ να δεις που θα με στείλει ο Άδωνις και να πάω να φάω τον Φλεβάρη..Και θα έχω τέτοια συγκινηση μόλις αντικρίσω την σπαλομπριζόλα του ταβερνείου που  θα κλάψω με αναφιλητά από την συγκίνηση. 

Πρέπει να βιαστώ ωστόσο. Γιατί κάτι μου λέει πως εκεί που θα προσπαθήσω να βρω  τη ζωή μου έστω μασκοφορεμένη , ξαφνικά θα με μαζέψουν και πάλι μέσα σαν την τρελή την σεσημασμένη!

Μου θυμίζει Σαντορίνη τούτο εδώ το safe και δεν την ξαναπατάω! 

 Κάπου το πάει ο Κυριακος πατριώτη γι αυτό πρόσεχε μην βάλεις έξωμο στον παππού που θα εμβολιαστεί.  Δεν είναι του ποδηλάτου ο παππους.Του κρασιού μπορεί..Εκεί η ατομική ευθύνη είναι ξέχειλη. Σαν το μπράτσο και το στέρνο του πρωθυπουργου.