4 Ιαν 2021

Βορίδης-Καμπόσος και Νίκας



Την είδηση περι αναβάθμισης του Μάκη Βορίδη στη Κυβέρνηση την έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Είπε πως ο Βορίδης θα έρθει αυτη τη βδομάδα στην Περιφέρεια ως υπουργος Αγροτικής Αναπτυξης εκτος και αν αναβαθμιστεί.

Κατι ήξερε και δεν ήθελε να το πιστέψει ή στο μυαλό του στριφογύριζε πως ο ακόμη πιό δεξιός και απο τον ιδιο, ειναι "κολλητός" του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου!

Πράγματι ο Μάκης αναβαθμίστηκε σημερα και μάλιστα σε υπουργείο άμεσης σχέσης με τους Αυτοδιοικητικούς. Υπουργος Εσωτερικών.

Έσπευσε ο Νίκας να δηλώσει πως ειναι πολύ φίλος του ο Βορίδης και θα χαρεί να αναβαθμιστεί.

Ομως στο μυαλό των περισσοτέρων ήρθε η σχέση μεταξυ των Καμπόσου-Βορίδη, αφου ο δεύτερος σε εποχή κομματικά δύσκολη για τον Δήμαρχο Άργους ειχε βγει απο το Λυγουριό υπέρ του Καμπόσου, παρα τις επιφυλάξεις του υπευθύνου τοτε, της Ν. Δ Νικ. Κακλαμάνη , για τον ποιον υποψήφιο Δήμαρχο θα στήριζε η Ν. Δ στο συγκεκριμένο Δήμο.

Γιατι ομως ολα αυτα να έχουν σημασία;

Απλά, επειδή η αυταρχική τακτική Νίκα δεν έκανε τον Δημ. Καμπόσο να λυγίσει. Πιστεύει πως η αυταρχικότητα που τον χαρακτήριζε ως Δήμαρχο Καλαμάτας επι των Δημ. Συμβούλων του , περνάει το ιδιο εύκολα οταν την συνεχίζει και ως Περιφερειάρχης) .

Τωρα ο Βορίδης δεν ειναι Θεοδωρικάκος(Μητσοτακικός) για να ακούει με ευχαρίστηση να λένε για τον Καμπόσο το οτιδήποτε. Ακόμη και αν αυτα που χωρίζουν τους Νίκα-Καμπόσο ειναι ...άνωθεν εντολές, για τον έλεγχο των κονδυλίων μέσω των Αναπτυξιακών της Πελοποννήσου.


του  Νίκου Φλαούνα