9 Απρ 2021

Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ με έξι σφαίρες - Οι πρώτες εικόνες από το σημείο

 


Καρτέρι θανάτου έστησαν άγνωστοι στον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, στο λόφο Πανί, στον Άλιμο, κοντά στο σπίτι του και τον σκότωσαν πυροβολώντας τον με έξι σφαίρες. Στο σημείο βρέθηκαν συνολικά 17 κάλυκες, σύμφωνα με πληροφορίες.  Οι δράστες επέβαιναν σε ένα σκούτερ και..

σύμφωνα με αναφορές ο συνοδηγός φορούσε στρατιωτική στολή παραλλαγής. Εξετάζεται μάλιστα τον ενδεχόμενο ο εκτελεστής του να είχε τοποθετήσει σιγαστήρα στο όπλο του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα βρέθηκε πεσμένο μπρούμυτα. Το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση από την οδό Άννινου στις 14.28. Κινητη ιατρική μονάδα ήταν στο σημείο επτά λεπτά αργότερα, στις 14.35. Ο χώρος είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και επιτράπηκε η είσοδος στον γιατρό του ΕΚΑΒ, ο οποίος και διαπίστωσε τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με αξιωματικούς ήταν μία καλοστημένη ενέδρα καθώς οι δράστες φαίνεται να είχαν μελετήσει προσεκτικά όλες τους τις κινήσεις τους. Τον περίμεναν κάτω από το σπίτι του και φαίνεται πως ήξεραν πολύ καλά το πρόγραμμά του.

Στο σημείο έσπευσαν αξιωματικοί του τμήματος της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών ενώ γίνονται εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και άμεσης δράσης προκειμένου να εντοπίσουν ύποπτα οχήματα - μοτοσυκλέτες που ενδεχομένως επιβαίνουν οι δράστες.

Παράλληλα, θα συλλέξουν μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, κατοίκους απο την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρξαν ύποπτες κινήσεις που μπορεί να παραπέμπουν στους δράστες της δολοφονικής ενέδρας όπως και υλικό από κάμερες ασφαλείας οικείων και καταστημάτων.  

Τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης θα δείξουν αν το όπλο με το οποίο οι δράστες εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Ο Καραϊβάζ συνεργαζόταν τον τελευταίο καιρό με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR και με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Ήταν διαχειριστής της ιστοσελίδα bloko.gr. Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες, με πορεία δεκαετιών στο χώρο και αφήνει πίσω του ένα παιδί, μόλις 19 ετών. Υπήρξε μάλιστα επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.