9 Μαρ 2021

Kαλπάζει ο κορωνοϊός στην Πελοπόννησο και ο κ. Νίκας ενημερώνει τους πολίτες πως έρχονται δύσκολα με την μορφή... της φήμης!!


Εξακολουθεί μέχρι σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου να  ενημερώνει με την μορφή της...φήμης για την πανδημία στην Πελοπόννησο. 
Αυτό τον  καιρό που έχουμε έκρηξη κρουσμάτων στην Περιφέρειά μας, είναι γεγονός απαράδεκτο.Με γνώμονα λοιπόν την ανεπάρκεια στην ενημέρωση κρατάμε  πως οι επόμενες ημέρες για τους Κορίνθιους, Αργολιδείς, και Αρκάδες.. θα είναι πολύ δύσκολες.

Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το όλο θέμα ενώ ήδη τα νοσοκομεία μας ασφυκτιούν ,είναι χαρακτηριστική ακόμα και στην περίπτωση της Μεσσηνίας όπου ο κ. Νίκας κάνει πρόγνωση για την επισφαλή θέση της δίχως να μας μιλήσει για την πηγή του. 

Πρέπει να σημειώσουμε πάντως πως μέχρι και χθες  χθες  Δευτέρα 8 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 144 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 18, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 26, Παναρκαδικό Τρίπολης 30, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 41 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 5 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 24 (3 σε ΜΕΘ).

Όσον αφορά την ενημέρωση του κ. Νίκα προς τους Πελοποννησίους που διατυπώνεται τουλάχιστον με την μορφή φημών, μπορείτε να την διαβάσετε παρακάτω: 

"Δύσκολες αναμένονται οι επόμενες ημέρες, όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας της covid-19, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μετά την ενημέρωση που είχε χθες. Με βάση την ενημέρωση αυτή, ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση στην Κορινθία, στην Αργολίδα -ιδίως στις περιοχές Αργους και Ναυπλίου-, αλλά και στην Τρίπολη.

Σε επισφαλή θέση προκύπτει ότι περιέρχεται και η Π.Ε. Μεσσηνίας, ενώ η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα από την οποία έρχονται αισιόδοξα μηνύματα, βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ, είναι η Λακωνία.

Για μία ακόμα φορά, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι θα πρέπει οι πολίτες να τηρούν επακριβώς τα μέτρα που υποδεικνύει ο ΕΟΔΥ."

 Ας αφήσει λοιπόν τα απαισιόδοξα σενάρια η Περιφέρεια ,τα οποία διαφαίνονται ούτως ή άλλως από την ενημέρωση του ΕΟΔΥ και ας μας πει στον τομέα που την αφορά εάν βρίσκεται σε ετοιμότητα. Να μας πει για τις μετρήσεις που έχει κάνει στους βιολογικούς καθαρισμούς των πόλεων της Τρίπολης, της Κορίνθου, του Άργους και Ναυπλίου. Να δείξει στους πολίτες πως βρίσκεται σε εγρήγορση. 

Γιατί κατά τα λοιπά όλοι ξέρουμε να βάζουμε μάσκα και να πλένουμε τα χέρια μας!

Τζ. Σουκ.