9 Μαρ 2021

Ευτυχώς που προειδοποίησε δημόσια ο Τσελέντης και μίλησαν για πολιτική προστασία στην Πελοπόννησο!


 "Ευτυχώς" που ο εγκέλαδος δεν χτύπησε στο σπίτι μας ( που λέει ο λόγος) και πρόλαβε ο Τσελέντης να δημοσιοποιήσει την ανησυχία του για την επικινδυνότητα του Κορινθιακού, για να κάνει σύσκεψη άρον άρον ο Περιφερειάρχης και να καταγραφεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας πως από πλευράς υλικού για μια έκτακτη ανάγκη η κατάσταση είναι απαράδεκτη. 

Και μην μου πει κανείς πως εξεπλάγη κιόλας ο κ. Νίκας!

 Δήμαρχος Καλαμάτας ήταν τόσα χρόνια, και για άλλα πολλά και νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης σε σεισμογενή περιοχή !

Δεν ήξερε ο Περιφερειάρχης πως η απαράδεκτη κατάσταση κυριαρχεί παντού;

Πού είναι η ετοιμότητά του αυτόν τον ενάμισι χρόνο που διοικεί την Πελοπόννησο;

Aπο πέρυσι τουλάχιστον ασχολούμαστε με την έντονη σεισμικότητα του Λουτρακίου και τους σεισμογράφους που έχουν τοποθετηθεί. Ενδιαφέρθηκε κανείς; 


Η περιφέρεια της σελφι "αγρόν ηγόραζε!"

Το συμπέρασμά μας : Eπιβιώνουμε όλοι μέσα από την δική μας συνολική τύχη!

Κατά τα άλλα η ενημέρωση της περιφέρειας για αυτή την σύσκεψη που έγινε για να γραφτεί στα πρακτικά, είναι η παρακάτω: 


"Η ανασυγκρότηση των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε χθες.“Η κατάσταση, από πλευράς υλικού, είναι απαράδεκτη” σημείωσε ο περιφερειάρχης στην εν λόγω σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες -Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, Κορινθίας Τάσος Γκιολής, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος-, όπως επίσης και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Κατά την σύσκεψη προσδιορίστηκαν τα κρατικά κτήρια -συνολικά 5 χώροι, ένας ανά Περιφερειακή Ενότητα- όπου θα φυλάσσεται το νέο υλικό για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, του οποίου η προμήθεια θα ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Το υλικό αυτό περιλαμβάνει, σκηνές, πτυσσόμενα κρεβάτια, είδη κλινοστρωμνής, κι ακόμα γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, φανούς θυέλλης, δεξαμενές νερού κ.α.

Την ευθύνη για τις πιο πάνω ενέργειες θα έχει απολύτως ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, όπως επισήμανε ο Π. Νίκας προσθέτοντας ότι επικεφαλής στις κατά υπηρεσίες Π.Π. ανά Περιφερειακή Ενότητα θα τοποθετηθούν πολιτικοί μηχανικοί."



Τζ. Σουκ.