20 Μαρ 2021

1 εκατ. ευρώ διεκδικεί η Περιφέρεια στους εορτασμούς των 200 ετών από το 1821 αλλά κανείς δεν γνωρίζει.... για τις εκδηλώσεις!


 Χωρίς καμία εκτενή αναφορά ανακοινώθηκε χθες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πως ο εκτιμώμενος προυπολογισμός των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια πό την Επανάσταση του 1821 ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ. Το ποσό είναι πάρα πολύ μεγάλο για να μην αναφέρεται η Περιφέρεια σε καμία εκδήλωση παρά μόνο σε μια παράσταση..

του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και στην "μεταβασή της" στην Θεσσαλονίκη για να... τιμηθεί!!

Τα αναφέρουμε όλα αυτά γιατί πλέον υπάρχουν φωνές μέσα από το Περιφερειακό συμβούλιο που ρωτούν ευθέως την Περιφερειακή αρχή ποιο είναι το σχέδιο της για τις εκδηλώσεις και διαπιστώνουμε και εμείς σήμερα αυτή την επίσημη αναφορά. Μην ξεχνάμε πως για τους ίδιους λόγους η κ. Σπυριδάκου παραιτήθηκε από την επιτροπή που αφορούσε τις εκδηλώσεις αυτές.

Δείτε τι αναφέρεται για το θέμα στην σελίδα της Περιφέρειας:

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το τεχνικό δελτίο τής προς ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” πρότασης της Περιφέρειας που αφορά στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση 1821.

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός των δράσεων ανέρχεται σε 1 εκ. ευρώ και σε αυτές περιλαμβάνονται πολλές με κυρίως ψηφιακό χαρακτήρα, καθώς και η παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με το έργο “Καποδίστριας”, σε συνεργασία της Περιφέρειας με το ΔΗΠΕΘΕΚ και τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Περιλαμβάνεται επίσης και η μετάβαση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην φετινή 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης -εφόσον πραγματοποιηθεί, κάτι που εξαρτάται από τις εξελίξεις με την πανδημία της covid 19- όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι τιμώμενη για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.