16 Φεβ 2021

Kλιμακώνεται η κόντρα Άργους - Ναυπλίου: Το χρέος δεν αμφισβητείται , έχει επιδικαστεί! Και είναι 1.091.201,70 ευρώ

 


Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για το χρέος του δήμου Ναυπλίου στον δήμο Άργους Μυκηνών δια των δημοτικών τους επιχειρήσεων Υδρευσης και Αποχέτευσης , που αφορά τον βιολογικό καθαρισμό.

Σήμερα ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος δήλωσε πως δεν υπάρχει προγραμματική συμφωνία, και  πως το χρέος θα αποπληρωθεί όταν τεκμηριωθούν ακριβώς τα ποσά.

Η προγραμματική συμφωνία είναι πραγματική, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ στον δήμαρχο. Έχει τις υπογραφές και των δυο δημάρχων, και δεν αναφέρεται μόνο στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης αλλά και στην συντήρηση του βιολογικού. Εκεί αναφέρεται και ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί. Βάση της πληθυσμιακής κατανομής θα επιμερίζονται και τα χρέη. 

Δεν υπήρχαν προγραμματικές συμφωνίες είπε ο δήμαρχος Κωστούρος στις δηλώσεις του, αφήνοντας να εννοηθεί πως όλα θα τα διερευνήσει το νομικό του τμήμα. Εύλογο όμως το ερώτημα που δημιουργείται αυτομάτως πώς πλήρωνε όλα αυτά τα χρόνια το Ναύπλιο και πώς χρεωνόταν; Πώς χρέωνε τους πολίτες του δια των δημοτικών τελών που αφορούσαν τον βιολογικό καθαρισμό;

Υπήρχαν  συνομολογητικά απάντησε  ο κ. Διολίτσης. Και φαίνεται πως λειτουργούσαν.

Σχετικά με τα παροχόμετρα που τώρα επιθυμεί ο κ. Κωστούρος , ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ τόνισε πως στη νέα προγραμματική που θα συναψουν οι δυο δήμοι θα υπάρξει και αυτός ο όρος. 

Αλλά, διευκρίνισε, μέχρι τότε θα πρέπει να ξεκινήσει η αποπληρωμή του χρέους, το οποίο δεν δέχεται καμία αμφισβήτηση διότι έχει επιδικαστεί. Και είναι 1. 091.201,70 ευρώ.