13 Φεβ 2021

Τηλεδιάσκεψη Νίκα - Αυγενάκη : Δεν έδωσε σημασία ο υφυπουργός


 Το θέμα των αθλητικών υποδομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε χθες Παρασκευή , με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κ. Νίκας παρουσίασε προς τον υφυπουργό τις προτάσεις που..

διαμορφώθηκαν με τη συνεργασία των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων σχετικά με τα έργα που -κατά την άποψη της περιφερειακής Αρχής- θα πρέπει να δρομολογηθούν προς υλοποίηση από το υπουργείο όπως : 


– Στην Αργολίδα κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου μεταξύ Ναυπλίου και Αργους, σε χώρο ιδιοκτησίας της Περιφέρειας


– Στην Αρκαδία δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου στην Βυτίνα


– Στην Κορινθία, κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Κόρινθο


– Στη Λακωνία κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στη Σπάρτη, καθώς το υφιστάμενο είναι σε κακή κατάσταση


– Στη Μεσσηνία επανεκκίνηση της διαδικασίας για τη δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή Παλιάμπελα, στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, στην Καλαμάτα, καθώς και πλήρης αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου Παραλίας, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Kαι παρά το γεγονός πως ο Περιφερειάρχης φέρεται να είπε πως "απαιτείται γενναία χρηματοδότηση και προγραμματικές συμβάσεις με δήμους για την αναβάθμιση δημοτικών σταδίων τα οποία  “αποτελούν ήδη πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις με απαξιωμένες υποδομές”, αυτό δεν φαίνεται να ευαισθητοποίησε τον κ. Αυγενάκη γιατί όπως καταλήγει η ανακοίνωση, ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε πως θα δοθούν όσα αναλογούν στην Περιφέρεια από τον προϋπολογισμό του υπουργείου, αφήνοντας να διαφανεί ότι από το υπουργείο δίνεται προτεραιότητα στο Αθλητικό Κέντρο της Βυτίνας.