13 Φεβ 2021

Σε επιφυλακή η Κορινθία για τα κρούσματα κορωνοϊού στον Άσσο - 150 κρούσματα μέσα στον Φεβρουάριο


Σε επιφυλακή βρίσκεται η Κορινθία από την αύξηση κρουσμάτων που σημειώνει τον μήνα Φεβρουάριο, 150 το σύνολο, γεγονός που απαιτεί σε όλους μας να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις και στις επαφές μας. Σε προβληματισμό βρίσκονται υγειονομικοί και δήμαρχοι..

για την διαχείριση των κρουσμάτων που σημειώνονται σε σχολεία αλλά και σε χωριά της Π.Ε. Κορινθίας. Είναι γεγονός και είναι απόλυτα θετικό ότι έχει αυξηθεί η διενέργεια των rapid test σε όλους τους δήμους ώστε να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πιο καθαρή εικόνα του ιού στην Κορινθία. Χθες σήμανε συναγερμός, σύμφωνα με πληροφορίες για πολλά κρούσματα στην περιοχή του Άσσου , γεγονός που οδήγησε δήμο Κορινθίων και ΕΟΔΥ στον προγραμματισμό δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 

Στο νοσοκομείο Κορίνθου στην κλινική covid νοσηλεύονται 14 ασθενείς με τους 3 να παίρνουν εξιτήριο, ενώ στην ΜΕΘ νοσηλεύονται 5 ασθενείς από την Κορινθία. 

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, πληροφορίες θέλουν την αύξησή τους στο χώρο των υγειονομικών, ενώ από την Δευτέρα λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα τα Κ.Υ. Κιάτου, Ξυλοκάστρου και Νεμέας. 

Να σημειωθεί πως το νοσοκομείο Κορίνθου έχει ζητήσει να μπει και δεύτερη γραμμή εξυπηρέτησης στους εμβολιασμούς.