1 Φεβ 2021

Βράζει" η Αχαΐα με 219 ενεργά κρούσματα - Τα 183 στην Πάτρα - Χρυσοχοΐδης: "Ξεχάστε το καρναβάλι"

 


Στο "κόκκινο" είναι η Αχαΐα στην οποία καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με  στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα φτάνουν τα 219 με τα 183..

εξ αυτών να καταγράφονται στον δήμο Πατρέων. Παράλληλα, μεγάλη ανησυχία επικρατεί για τα μεταλλαγμένα στελέχη που έχουν εντοπιστεί στον Νοσοκομείο Πατρών "ο 'Άγιος Ανδρέας" εκεί όπου έχουν εντοπιστεί 11 κρούσματα της μετάλλαξης του ιού. Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, διαπιστώθηκε ότι ακόμα τρία κρούσματα της μετάλλαξης εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό στα 14. Από τα στοιχεία της γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκύπτει ότι οι στενές επαφές των ενεργών κρουσμάτων αγγίζουν τις 435, με τις 147 από αυτές να εμφανίζουν ήδη συμπτώματα ενώ η μέση ηλικία των κρουσμάτων

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη που έγινε εκτάκτως στην Πάτρα για τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να απευθύνει έκκληση στους Πατρινούς αναφέροντας πως "το ξέρω έχετε κουραστεί, οι επαγγελματίες χάνουν χρήματα, όμως η Κυβέρνηση είναι από την αρχή δίπλα σας, βοηθάει τους πάντες και όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε".

"Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που μπορεί να μας οδηγήσει στην λήψη πολύ αυστηρών μέτρων για να καταστείλουμε τη διάδοση του κορονοϊού στην πόλη της Πάτρας, λόγω του τρόπου με τον οποίο αυξάνονται τα κρούσματα", τόνισε επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


Όπως επισήμανε ο υπουργός, "δυστυχώς, η Πάτρα έχει προβλήματα και με τη μετάλλαξη του ιού που εμφανίστηκε σε ορισμένα κλάστερς", προσθέτοντας: "Συνεπώς θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ο κάθε θεσμός, ο κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού, είτε περιφερειάρχης, είτε δήμαρχος είτε και οι άλλοι θεσμοί. Όλοι μαζί είμαστε συνυπεύθυνοι για να πάμε μέχρι το τέλος, έτσι ώστε κάποια στιγμή με το εμβόλιο να απελευθερωθούμε".

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε αυστηρές ποινές για όσους επαγγελματίες έχουν μετατρέψει τα μπαρ και τις καφετέριες τους σε ορθάδικα" και συμπλήρωσε: "Έχουν δίκιο, είναι αγανακτισμένοι, έχουν στερηθεί εισόδημα, αλλά η κυβέρνηση τούς βοηθάει πάρα πολύ με μία σειρά από οικονομικά μέτρα. Όμως δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία και αυτό αποτελεί την ύψιστη πολιτική μας απόφαση και προτεραιότητα. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι κουράγιο, ας σφίξουμε τα δόντια μέχρι να τελειώσει αυτή η περιπέτεια".


"Ξεχάστε το καρναβάλι"

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το καρναβάλι, τόνισε ότι "είναι προφανές πως δεν μπορούν να υπάρξουν καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα κάτω από τέτοιες συνθήκες", ενώ προανήγγειλε νέα επίσκεψη στην Πάτρα, για να ανακοινώσει, όπως είπε, "τις θετικές εξελίξεις για το νέο αστυνομικό μέγαρο".


Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε μεταξύ άλλων: "Νομίζω ότι όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στην πόλη της Πάτρας και στην Αχαΐα. Έχω την αίσθηση, αλλά και την πεποίθηση ότι οι επόμενες κινήσεις, που συντεταγμένα θα ληφθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα σώματα ασφαλείας, αλλά και τους υγειονομικές υπηρεσίες θα συντείνουν στο να έχουμε μία αποκλιμάκωση της όλης κατάστασης".