13 Ιαν 2021

Απασφάλισε ο Καμπόσος για Νίκα: Aχάριστος σε όσους τον ευεργέτησαν! Τι έχει να κρύψει και δεν θέλει τον έλεγχο; Μήπως τα λεφτά που μας χρωστάει;(βίντεο)


Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Πελοποννήσου έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών και πρόεδρος της ΠΕΔ Δημήτρης Καμπόσος για το θέμα της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ.και τις εξελίξεις..

που υπάρχουν στο θέμα αυτό, αφού με μια πρωτόγνωρη κίνηση η περιφέρεια Πελοποννήσου ζητά δικαστική απόφαση για να διεξάγει ο συνέταιρός της τον οικονομικό έλεγχο και παρά το γεγονός πως ο Περιφερειάρχης τον είχε αποδεχθεί, όπως θύμισε ο ο κ. Καμπόσος παρουσιάζοντας το ηχητικό απόσπασμα από την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου. 

"Δεν είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την εξέλιξη αυτή, πώς θα ήταν δυνατόν αφού έχουμε κληθεί και οι δυο να υπηρετούμε τα συμφέροντα του ίδιου λαού.Εκείνος όμως επέλεξε τον δρόμο της σύγκρουσης" δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ υπογραμμίζοντας την καλή πρόθεση των δημάρχων στο πρόσωπό του αφού τον επέλεξαν για πρόεδρο της εταιρίας στοχεύοντας στην αγαστή συνεργασία. 

Ο κ. Καμπόσος επίσης θύμισε για μια ακόμη φορά πως   μετά τη νίκη του στον δήμο Άργους Μυκηνών από την πρώτη Κυριακή, τον στήριξε ως πρόεδρος της ΠΕΔ και δήλωσε δημοσίως την συμπαράστασή του στον Π. Νίκα.  

Τι συνέβη λοιπόν; 

"Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει και δίνουν το λογαριαμό στο γείτονα"

Ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε 2 ελέγχους στην εταιρία χωρίς να ρωτήσει κανέναν και χωρίς να συζητήσει με κανέναν τα πορίσματα των ελέγχων. Τώρα εμποδίζει τον δικό μας.

"Ο νομοθέτης όμως έχει αναφερθεί στον έλεγχο που μπορούν να διεξάγουν οι μέτοχοι των επιχειρήσεων. Μπορεί να κάνει έλεγχο το 1/5 ακόμα και το 1/20 .Ο νομοθέτης δεν αναφέρεται στο 50% για λόγους αυτονόητους.." είπε ο κ. Καμπόσος εξιστορώντας όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, για το έλλειμα που ομολόγησε ο ορκωτός λογιστής πως δεν είναι ταμειακό, αλλά διαχειριστικό και καλείται η ΠΕΔ να το πληρώσει.

"Ήθελε να αρπάξει τις μετοχές μας αφού δεν δίναμε χρήματα χωρίς εμείς να έχουμε κάνει κανένα έλεγχο" ανέφερε ο δήμαρχος αλλά και στην προσπάθεια των αυτοδιοικητικών που ήθελαν να κρατήσουν αυτό το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο (Την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ) κάνοντας ένα βήμα πίσω δίνοντας τις μετοχές τους αλλά χωρίς χήφο, αλλά η Περιφέρεια αρνήθηκε. "Ήθελε και την ψήφο μας"

Και μετά οι δήμαρχοι που ποτέ δεν χρησιμοποίησαν την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ για δικά τους προγράμματα έκαναν ακόμα ένα βήμα πίσω και δέχθηκαν να δώσουν τις μετοχές τους και τη ψήφο τους, αρκεί να μην κλείσει η εταιρία και ο Περιφερειάρχης δηλώνει αιφνιδιαστικά "πως θα την κλείσει και θα ανοίξει άλλη στην Καλαμάτα."

Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Καμπόσος αναρωτήθηκε εάν ευσταθούν οι φήμες που θέλουν το γιο του κ. Νίκα να πολιτεύεται στις προσεχείς εκλογές γι αυτό και ο Περιφερειάρχης ανοίγει μια νέα αναπτυξιακή στη Καλαμάτα. 

Τι έχει να κρύψει ο Περιφερειάρχης;Μήπως τα λεφτά που μας χρωστάει; 

Και αφού ο Περιφερειάρχης στέλνει την ΠΕΔ στα δικαστήρια για να προβεί στον έλεγχο που ο ίδιος είχε αποδεχθεί εύλογα ο πρόεδρος των δημάρχων της Πελοποννήσου αναρωτήθηκε: Γιατί το κάνει αυτό ο Περιφερειάρχης; Τι θέλει  να κρύψει;Τα λεφτά που μας χρωστάει; Γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ έκανε εργασίες 40 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα.Τα 39,5 εκατ. προήλθαν από δουλειές της περιφέρειας.Το 10% απο αυτά τα χρήματα που θα πρέπει να μείνουν στο ταμείο της εταιρίας είναι 4 εκατ. Μπήπως φοβόταν ο κ. Νίκας ότι ο λογιστής ο ορκωτός θα εμφανίσει ότι δεν είναι στο αποθεματικό της εταιρίας τα 4 αυτά εκατ. εκ των οποίων τα 2 εκατ ανήκουν στην ΠΕΔ Πελοποννήσου. Προσπαθεί να πάρει μια απόφαση από κάποιο ανώτατο ελεγκτικό συμβούλιο,δικαστήριο για να προλάβει και να πει τελειώσαν όλα, δεν έχετε να ψάξετε.Μήπως φοβάται κάτι για τον 1,5 χρόνο που είναι αυτός στην εταιρία;

Αχάριστος και στις 3 κατηγορίες ο Νίκας 

"Υπάρχουν 3 κατηγορίες αχάριστων.Η πρώτη κατηγορία είναι αυτοί που ξεχνούν. Η δεύτερη αυτοί που σε πολεμούν. Και η τρίτη αυτή που σε βάζουν να πληρώσεις για το καλό που τους έκανες.Ο κ. Νίκας σε ποια από όλες θεωρείτε ότι ανήκει; 


Αχάριστος σε όλους όσους τον ευεργέτησαν 

"Όλους αυτούς που τον ευεργέτησαν έχει μαλώσει μαζί τους.Τι του φταίει ο Σαμαράς; Δεν τον στήριξε; Εμένα με επαιρνε τηλέφωνο ο Σαμάρας και μου έλεγε να τον στηρίξω.Τι έχει με τον κ. Βλάση; Τι έχει με μένα; Γιατί βρίζει αυτούς τους ανθρώπους ; Γιατί συμπεριφέρεται κατ αυτόν τον τρόπο; Πριν απο κάποιες ημέρες ακούσαμε απο το ανοιχτό μικρόφωνό του πως κάποιον περιποιόταν .Αυτό το ποιόν ανθρώπου που διοικεί 650.000 ανθρώπους;Να μην μιλήσω και για τον Κολιόπουλο"


ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Τζένη Σουκαρά 


Δείτε το βίντεο